Nieuws

SNL boekt terreinwinst in Deir al-Zour en Hama


Syrian Source: Army Gains Ground in Deir Ezzur, Hama

FARS – TEHERAN – 21 januari 2015 – Een groot aantal takfiri terroristen werd gedood tijdens hevige gevechten tussen het Syrische nationale leger (SNL) en gewapende groeperingen in de provincies Deir al-Zour en Hama.

Volgens een anonieme militaire bron vochten de regeringstroepen met takfiri rebellen in al-Mrei’iyeh op het platteland in de oostelijke provincie Deir al-Zour, waarbij grote aantallen terroristen werden gedood of gewond raakten.

De bron voegde er ook aan toe dat hevige gevechten uitbraken tussen soldaten van het SNL en rebellen in de regio’s al-Qastal al-Wistani, al-Qastal al-Janoubi, Abu Jbeilat, al-Latamina en al-Zakat op het platteland van Hama, waarbij vele terroristen het leven lieten.

Sinds 2011 is Syrië reeds het toneel van een opstand, waarbij westerse machten en hun regionale bondgenoten luid verkondigden dat de protesten in Syrië geen diplomatieke oplossing hebben en zij begonnen met de oppositiegroepen in het land te bevoorraden met hun wapens en financiële middelen.

Na de overwinning van de Syrische president Bashar al-Assad bij de presidentsverkiezingen in het land in 2014 kreeg het SNL de bovenhand in zijn anti-terreurcampagne en kon het succesvol delen van de grens met Turkije en Jordanië afgrendelen.

Bron: Fars.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: