Nieuws

Sayyed Nasrallah: islamitische natie moet verenigen om hoofd te bieden aan takfiri’s


Sayyed_Prophet_2

Sayyed Nasrallah. (Foto: Al Manar)

AL MANAR – 9 januari 2015 – De secretaris-generaal van Hezbollah, Sayyed Hasan Nasrallah, benadrukte vrijdag dat terroristische groeperingen de boodschapper van Allah – profeet Mohammad – beledigen door hun beschamende acties, vooral wanneer zij ‘duizenden mensen onthoofden en doden in Jemen om de verjaardag van de profeet te herdenken’.

Deze beledigingen worden ondersteund door ze gemakkelijk te laten rondgaan in verschillende geografische locaties, beginnend van Afghanistan, Syrië en Irak, naar de landen die visa afgaven aan terroristen om ons land binnen te reizen.”

Tijdens de feestceremonie van de veelbelovende verjaardag van de heilige profeet Mohammed en zijn kleinzoon Ja’far al-Sadeq in Beiroet’s zuidelijke buitenwijken (Dahiyeh), verklaarde Sayyed Nasrallah dat de islamitische natie zich moest verenigen om hoofd te kunnen bieden aan de terroristische activiteiten – die ongeëvenaard zijn in de geschiedenis – en hen elke link tot de islam te ontzeggen. Ook gaf hij aan dat de islamitische natie eraan moest werken om de terroristische groeperingen te isoleren en te elimineren.

Vandaag vertel ik jullie luid en duidelijk dat zulke groepen een gevaar vormen voor landen in deze regio, vandaag en morgen. Het werd duidelijk dat deze groepen een bedreiging zijn voor de islam als een religie en een missie, voor de boodschapper en voor de Koran.”

In eigen land uitte Sayyed Nasrallah zijn overtuigingen dat het onlangs gehouden nationale dialoog tussen Hezbollah en de al-Mustaqbal Partij zeer serieus is, zeer positief is, en dat het de belangen van Libanon dient.

We weten dat het moeilijk is om tot een veelomvattende overeenkomst te komen, maar we willen overeenkomen over wat overeen te komen is en we willen onze meningsverschillen binnen zekere frames classificeren”, zei Sayyed Nasrallh, waar hij aan toevoegde: “Sommige mensen kunnen een moslim-christen dialoog niet uitstaan en willen een moslim-christen oorlog en de dwaze takfiri groeperingen helpen hen.”

Zijne Eminentie onderstreepte dat het bij de dialoog met de al-Mustaqbal partij niet optreedt namens de rest van de politieke krachten in Libanon, maar dat het een manier is om een veelomvattend dialoog te organiseren waarbij alle andere partijen bijeenkomen. Aangezien de andere landen in beslag zijn genomen door andere bestanden, zou de Libanese bevolking een nieuwe president moeten benoemen als serieuze poging om de binnenlandse geschillen te beëindigen.

Sayyed Nasrallah wees op de kalme veiligheidssituatie in Libanon tijdens de afgelopen maanden, mogelijk gemaakt door de Libanese veiligheidsdiensten en hij riep de lokale massamedia op om niet bij te dragen aan de psychologische oorlog die was gelanceerd door de takfiri terroristische groepen tegen de Libanese bevolking, met name wat te doen had met de ontvoerde soldaten.

Terroristen zijn niet in staat om uitgebreide operaties uit te voeren in Arsal barrens (in het oosten van Libanon) waarop de media speculeren en ze konden geen enkele stad heroveren – namelijk niet Fleita, Jebba of Assal al-Wared – ondanks al hun inspanningen over de afgelopen maanden”, aldus Nasrallah.

Wat betreft het vertrek van de Libanese ex-premier Omar Karami, zag Sayyed Nasrallah de voormalige ambtenaar als een voorbeeld van een ware patriot, een ondersteuner van de verzetsbewegingen in Libanon en Palestina en een voorbeeld van een nobel politiek figuur. We hopen hierbij dat zijn zoon hem zal opvolgen.

De viering van afgelopen vrijdag werd georganiseerd door de door Hezbollah geleide Al-Emdad Islamic Charitable Association, die verantwoordelijk is voor het veiligstellen van de eerste levensbehoeftes van personen en families die dit nodig hebben.

Ik waardeer iedere lid van Al-Emdad Association – of ze nu in Iran of in Libanon werken – voor hun inspanningen om te zorgen voor wezen en hulpbehoevende families”, aldus Zijne Eminentie.

Bron: Al Manar.

Reacties

Een gedachte over “Sayyed Nasrallah: islamitische natie moet verenigen om hoofd te bieden aan takfiri’s

 1. Mesiawerkgroep Syrie begint zich steeds meer te ontwikkelen van een verzetsorganisatie naar een islam propaganda zender. Ach ach, die arme moslimmetjes toch die toch zo een slechte naam krijgen door die paar terroristen. En dat terwijl de islam toch alleen maar liefde en vrede is. Ach ach toch.

  Nee MWS, de islam is geen vrede en liefde. Het is vanaf het begin een fascistische organisatie van oorlog, martelingen, vrouwenonderdrukking en discriminatie. Ja, vanaf het begin MWS, kijk de hele geschiedenis van de islam maar na!!
  En mensen die een massamoordenaar en kinderverkrachter vereren en/of hun (eerste) kind naar hem noemen zijn of net zo misdadig of volkomen geestelijk gestoord. Moslims, ik spuug op ze. Doodstil zijn ze de laatste jaren geweest. Niet 1 moslim veroordeelde die tienduizenden moordenaars. Wie zwijgt stemt toe is het toch?

  En nu opeens, nu ze zien dat ze de strijd om hun wereldoverheersing aan het verliezen zijn, beginnen een paar van die figuren, die nooit een protest hebben laten horen maar volop meededen aan het ronselen voor nog meer oorlogsmisdadigers, huichelachtig te roepen dat ze vrede willen. Ja hoor, Ha Ha Ha.
  Wanneer horen we ze protesteren tegen die marokkaanse schoften uit bijvoorbeeld Amsterdam West die daar de boel lopen te terroriseren? O nee, dat was ze nog niet opgevallen.

  Geplaatst door gerrit | 23 januari 2015, 08:31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: