Nieuws

Voorbereiding SNL tot volledig beleg van Oost-Aleppo


13930725000213_PhotoIFARS – TEHERAN – 21 januari 2015 – Het Syrische nationale leger (SNL) bereidt zich voor op nieuwe activiteiten in de noordelijke delen van het land om zijn belegering van de stad Aleppo en haar platteland te voltooien, kondigden militaire bronnen aan.

Een groot aantal takfiri terroristen werd teruggedrongen uit hun posities in Aleppo en het platteland en de Syrische soldaten namen in het gebied hun bolwerken in bezit, zeiden  geïnformeerde militaire bronnen.

Homs

Ook in de afgelopen 24 uren breidde het SNL zijn offensieve operaties tegen de gewapende groepen uit in de nabijgelegen gebieden van de provincie Homs, waardoor zeer veel takfiri terroristen gedood werden of gewond raakten.

Syrische regeringstroepen deden een inval in schuilplaatsen van de rebellen in het gebied van al-Ken, al-Shaer, Jazel, Rahoum en al-Msheirfa in de stad al-Rastan in Homs, waarbij een groot aantal terroristen gedood werd.

Daraa

Ondertussen leden de terroristen zware verliezen in de zuidelijke provincie Daraa, toen het SNL terreinwinst maakte in de gebieden al-Manshiyeh en al-Mzeirib.

Jobar in Damascus

Elders blies het Syrische regeringsleger dinsdag bolwerken op van de terroristen in Jobar op het platteland van Damascus en waren er hevige gevechten met rebellen en bracht men hen zware verliezen toe.

Deir al-Zour

Het SNL voerde eveneens een campagne tegen terroristen van de Islamitische Staat (IS) in Deir al-Zour, waarbij een aantal terroristen gedood werd of gewond raakte.

Het SNL viel verder terreurgroepen aan in Daraa, Hassake, Aleppo, Hama, Idlib en Lattakia.

Zweedse Syriëgangers

Ondertussen werd in de media gezegd dat Zweedse burgers, die teruggekeerd waren van gevechten voor IS, groepstages ontvangen hebben in de gemeente Orebro in Zweden, waarbij één terrorist zich weer verenigde met de terroristische groepering en zijn leven verloor in Irak.

Volgens het tijdschrift Fria Tider werden de stages geregeld door het hoofd van Orebro’s Gemeentelijk Partnership Thomas Gustafsson voor vervreemde 18-24-jarigen, met inbegrip van degenen die afgereisd waren om te vechten aan de zijde van IS.

“In de herfst van 2013 kwamen we erachter dat twaalf  jongeren uit Vivalla die plaats verlaten  hadden en oorlogen uitvochten. Sommigen bleven in Turkije, anderen gingen naar Syrië. We spraken met de politie toen ze terugkeerd waren naar Zweden, maar er was geen vermoeden van een misdrijf door de jongeren; dus we wilden hen helpen,” vertelde Gustafsson aan de televisiezender SVT.

Eén van de mensen die een stage kreeg was een Somalische man van in de twintig, die zijn leven in Irak verloor na toetreding tot IS-gelederen enkele weken later. Gustafsson noemde de terugkeer van de man naar Irak ‘een mislukking’.

Activisten, die afreisden naar door oorlog verscheurde regio’s om te vechten voor groepen zoals de IS, komen vaak terug naar hun thuisland om terreuraanslagen namens die groepen uit te voeren. Rapporten van vorige maand bevestigden dat sinds 2012 er 110 Zweden afgereisd waren om zich bij terroristische bewegingen in Syrië aan te sluiten. Ongeveer veertig  Syriëgangers keerden terug naar Zweden en 25 à 30 mensen stierven in de strijd.

Bron: Fars.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: