Nieuws

Oproep brandstichting Moskeëen? Nederland is bezorgd


tum37
Opiniestuk door Youssef Ikhlaf
MEDIAWERKGROEP SYRIE – 26 januari 2015 – Drie keer is geprobeerd om Moskeeën in Zweden in brand te steken. Toen hier een bericht over werd geplaatst op de Facebook-pagina ‘Steun de PVV’, reageerden diverse mensen dat er in Nederland ook zoiets moet gebeuren. De meeste haatreacties zijn inmiddels wel verwijderd.

Volgens het ANP zei Marcouch wil dat het OM stappen gaat ondernemen zodat duidelijk wordt dat zulke achterlijke opmerkingen in Nederland niet worden getolereerd. “De moslimhaat neemt nog steeds toe.”

Niet alleen het OM, maar ook de politiek en de Moslims moeten actie ondernemen. Het is nu wel duidelijk dat de invloed van de PVV een negatieve uitwerking heeft op haar aanhangers en de veiligheid in de maatschappij ernstig verstoort.

De Heilige Koran (hoofdstuk5: vers3) meld, ‘En laat de vijandschap van een volk, omdat zij u de toegang tot de heilige Moskee verhinderen, u niet tot geweld aansporen. En helpt elkander in deugdzaamheid en vroomheid maar helpt elkander niet in zonde en overtreding.’ Hierin wordt een duidelijke signaal afgegeven aan de Moslims. Zij hebben ook een verantwoordelijkheid.

In de huidige klimaat is de meerderheid van het nieuws over de Islam extreem negatief door terroristische groepen. De oplossing is dat Moskeeën extremistische geweld vaker publiekelijk moeten veroordelen en zich meer actief moeten inzetten ten behoeve van vrede. Waardoor vele Nederlanders de Moskee zullen associëren met vrede en niet met geweld en afschuw. Niet uitsluitend haat jegens de Islam speelt een rol, men is angstig en maakt zich zorgen. Zorgen door het terreur in het Midden-Oosten en het aantal extremisten in ons land dat sentimenten voelt voor ISIS. Het is niet de schuld van de Islam, ook niet van de Moskeeën. Maar als er een extremistische persoon bekend is in een Moskee, dan moet het bestuur of de Imam actie ondernemen, hen bijpraten of uit de Moskee zetten en aan de autoriteiten melden. Dit is geen verraad, maar juist een goede daad.

Zodat iedere Moskeeganger of voorbijganger weet dat hij een veilige plek betreed.

Noemenswaardig is dat er in de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap niet één enkele geval is van een Syriëganger of iemand met extremistische tendenties. Indien iemand de wet overtreed of een inbreuk maakt op vrede, dan wordt diegene per direct uit de Gemeenschap verbannen, aldus Hazrat Mirza Masroor Ahmad, de leider en Vijfde Khalifa van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Wij staan garant dat er dan maatregelen volgen omdat wij absolute respect hebben voor het woord ‘Islam’ dat letterlijk vrede en veiligheid betekent. De ware beeld van de Islam wordt door de Gemeenschap gedemonstreerd.

Sommige geleerden en politici proberen tevens een volledig verwrongen interpretatie te geven over de leerstellingen van de Heilige Koran om hun doelen te bereiken. Zij dienen eerlijkheid te betrachten. We moeten met z’n allen problemen op te lossen met gelijkheid en rechtvaardigheid en niet met onzin. Wij doen ons uiterste best om haat jegens de Islam weg te werken en Moslims dienen een eenheid te vormen in dit respect. En totdat dit doel bereikt is, kan vrede niet bereikt worden.

Youssef Ikhlaf.

Student Rechtsgeleerdheid.

Lid Moslimschrijversgilde.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: