Nieuws

Saoedi Arabië – Condoleances voor een hondsbrutaal dictator


Koning Salman bin Abdull Aziz

Koning Salman beloofde het beleid van zijn halfbroer Abdoellah verder te zetten. De beulen zullen dus in het land nog regelmatig, de zweep en de bijl mogen bovenhalen. Ook de Syriërs, Irakezen en Libanezen mogen gerust zijn. Het Huis van Al Saoed wil haar barbaarse oorlog tegen de inwoners van die landen verder zetten.

WILLY VAN DAMME’S WEBLOG – 24 januari 2015 – Onze Belgische koning Philip gaat morgen naar Saoedi Arabië samen met een ganse reeks andere staatshoofden en regeringsleiders om er hun medeleven te betuigen voor de eergisteren overleden Saoedische koning Abdoel bin Abdoelaziz al Saoed, de vierde koning al van Saoedi Arabië.

Hypocrieten

Het is alsof gans de wereld in Pjongjang, de Noord-Koreaanse hoofdstad, zijn medeleven zou gaan uiten bij het overlijden van Kim Jong Un, de jongste telg van de Kims, die als godkoning over deze pseudocommunistische dictatuur mag heersen.

Maar dat zal men nooit doen, naar Riaad bij de clan van de al Saoed gaan is geen probleem, ze staan er aan te schuiven onze westerse leiders. De mannen en dames die zich de beschermers van de Westerse/Europese/Amerikaanse waarden noemen. En dat zou dan zoiets als de democratie, vrijheid en mensenrechten moeten zijn. Wat een stelletje komedianten.

Het toont perfect dat zij gewoon aartsleugenaars zijn, hypocrieten van een onvoorstelbare omvang. Saoedi Arabië is in wezen in handen van de meest dictatoriale clan die denkbaar is.

Ze hebben het land zelfs hun eigen naam gegeven. Het is zowat hun private eigendom. Wie geeft het hun na? En wee hem die durft te twijfelen aan hun gelijk, op wat vlak ook. Hem wacht de kruisiging, honderden zweepslagen of de onthoofding.

Zoals ISIS

Bovendien zorgt dit land voor de actieve verspreiding van een ideologie die zowel aartsconservatief is, dictatoriaal als onvoorstelbaar agressief. De brutaliteiten van de Islamitische Staat van Irak en al Sham (ISIS) komen daar vandaan, nergens anders. Onthoofdingen, kruisigingen, amputaties, folteringen en zweepslagen heeft ISIS allemaal geleerd van de familie al Saoed. Naast dan grootschalige hypocrisie.

Recent maakte een tijdschrift nog een vergelijking tussen de straffen die rechtbanken in Saoedi Arabië uitspreken en die van ISIS. Er was praktisch geen verschil. Ook de methode om de macht te grijpen is diezelfde als die welke de clan Al Saoed gebruikte toen ze in de periode 1910-1936 te zwaard grote delen van het Arabisch schiereiland veroverden op de andere stammen.

Koning Abdoellah bin Abdoel al Saoed

De overleden Saoedische koning Abdoellah voerde oorlog tegen onder meer Syrië en is vermoedelijk een der grote financiers geweest van ISIS. Vorig jaar werden er in het land op vrijdag 83 mensen publiek vermoord, door kruisiging, steniging of onthoofding. Een barbaars heerser.

Zoals nu ISIS sloegen zij bij die verovering daarbij alles kapot wat er was aan religieuze en historische gebouwen en monumenten en vermoorden zij iedereen die zich verzette tegen hun achterlijke vorm van islam. In de Arabische wereld heeft men het over woestijnislam. Zo vernielden zij in de Iraakse stad Kerbala zoveel mogelijk alle islamitische gebouwen tot de Britten, toen de koloniale heersers in Irak, hen wegjoegen.

Oorlogsstokers

Bovendien weten wij onder meer van Wikileaks dat de nu overleden Saoedische koning Abdoellah een oorlogsstoker van de eerste orde is die herhaaldelijk druk op de VS uitoefende om Iran toch maar binnen te vallen. De rechtvaardiging voor het dan ontstane bloedbad zal ook wel in zijn versie van de koran staan zeker.

Ook was Saoedi Arabië een financier van de groep die op 11 september 2001 het World Trade Center in New York aanviel en is het land een der grote leveranciers van salafistische jihadisten die sinds Afghanistan in 1979 vooral de islamitische wereld teisteren. Met miljoenen slachtoffers tot gevolg. Het is Saoedi Arabië en de clan al Saoed welke een der drijvende krachten zijn achter de vernieling van Syrië.

Gevangenisleven in Saoedi Arabië

Het land land beschikt over torenhoge fondsen maar haar gevangenissen zijn, behoudens de moderne gebouwen, qua leefomstandigheden nog erger dan middeleeuws.

Typerend voor de clan is dat de nieuwe kroonprins, de 69-jarige Moeqrin bin Abdelaziz al Saoed de zoon is van de stichter van Saoedi Arabië Abdoelaziz ibn Saoed en van zijn vierentwintigste vrouw, een slavin! Kan het erger?

Maar ja Saoedi Arabië stinkt en stikt in het oliegeld en is de grootste koper van onze Belgische wapenproductie. Dat men die wapens nadien geeft aan allerlei salafistisch tuig is voor onze regering dan duidelijk geen zorg. De ogen, oren en neus dicht is hier de boodschap. Dank U Charles Michel (MR) en Bart De Wever (N-VA).

Pers wordt iets kritisch

Er is het voorbije jaar wel een lichte wijziging merkbaar tussen de al Saoed en de VS en haar vazallen. Dat men nu plots in onze kranten regelmatig verhalen leest over Saoedische vrouwen die niet eens met de auto mogen rijden, over onthoofdingen en zelfs kruisigingen is geen toeval.

De huidige oorlog van Saoedi Arabië over de olieprijs is trouwens volgens vele kenners vooral ingegeven door de wens om de VS, en Canada, deels uit de markt te prijzen, minder om zo ook Iran en Rusland te pakken, haar aartsvijanden in het Syrische dossier.

Het Amerikaanse tijdschrift Foreign Policy maakte de voorbije week zelfs een vergelijking tussen de rechtspraak van ISIS en het land van al Saoed. En Foreign Policy is ingebed in de klassieke Amerikaanse machtsstructuren zodat wat die publiceren een aanwijzing is voor de houding van Washington.

Raif Badawi

De Saoedi Raif Badawi, uitte op het internet brave kritiek op de clan al Saoed, een torenhoge boete, 10 jaar cel en duizend zweepslagen was het resultaat. Opmerkelijk was dat 8 Amerikaanse parlementairen hierover in een open brief protesteerden. Een primeur voor de VS.

Als koning Philip op bezoek kan gaan bij de nieuwe Saoedische koning Salman, voluit Salman bin Abdoelaziz bin Abdoel Rahman bin Faisal bin Turki bin Abdoellah bin Mohammed bin Saoed, dan kan hij best ook op visite gaan naar Noord-Korea. Dat voert tenminste geen oorlog tegen andere landen en zorgt al evenmin voor de verspreiding van het salafisme, het gif dat ook onze samenleving frontaal treft.

Benieuwd hoe onze media en politiek op dit bezoek gaan reageren. Wordt de mantel der liefde bovengehaald voor deze grote oorlogsmisdadigers? Bijna zeker wel. Werd de overleden koning Abdoellah in onze kranten immers geen ‘hervormer’ genoemd, een man die de vrouwenrechten op het voorplan bracht. Hoe cynisch kan men zijn?

Naschrift

Zeer opvallend en belangrijk is wel het bezoek zaterdag van de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif aan Riaad om er zijn medeleven te betuigen met de dood van koning Abdoellah.

Een man die nochtans jarenlang aandrong op het vernielen van Iran. Het is het eerste bezoek van een Iraanse minister van Buitenlandse Zaken in veel jaren aan het rijk van de clan Al Saoed. In hoeverre dit de voorbode is van verdere stappen in de richting van een toenadering tussen beiden is nu nog onduidelijk.

Wel zijn de twee landen al van voor het aan de macht komen van de ayatollahs in 1979 aartsvijanden. Dit geschil tussen beide staten heeft dan ook niets te maken met religie maar met de kwestie van regionale invloed en dus macht. Waarbij religie ook hier weer eens gebruikt wordt als een mistgordijn waarachter men de ware bedoelingen verstopt.

Koning Abdoellah … verzoener der godsdiensten

25 januari 2015 – Het regent natuurlijk lofbetuigingen aan het adres van de donderdag overleden Saoedische koning Abdoellah. Over de doden niets dan goed heet dat. Maar hier bakt men het toch wel heel donkerbruin.

De man wiens regering al decennia allerlei terroristische groepen steunt – Het bewijs is onder meer te vinden in de Amerikaanse diplomatieke berichten die via Wikileaks openbaar werden gemaakt – wordt nu door onze westerse leiders en hun dienaars in de media omschreven als een hervormer, een visionair en een man van … de vrede.

Het is alsof men Adolf Hitler zou vieren omwille van zijn visionair beleid ten voordele van de wereldvrede, om zijn streven naar raciale gelijkheid, de mensenrechten, de democratie en de rechten van de joden, zigeuners, gehandicapten en homo’s.

Het is hierbij moeilijk om de meest idiote, en voor de slachtoffers van die clan beledigende, uitspraak aan te duiden maar die van de Britse premier David Cameron (Conservatief) is misschien nog de strafste. Volgens deze idioot van dienst was koning Abdoellah een strijder voor de verzoening tussen … de godsdiensten.

David Cameron - 8

De Britse premier David Cameron noemde de Saoedische koning Abdoellah een strijder voor de verzoening der …. godsdiensten.

In Saoedi Arabië staat de doodstraf op iedere moslim die zijn geloof afzweert. Ook zijn andere vormen van religie er verboden met ook hier de dood als ultieme straf. En nochtans had het land voor de machtsgreep van deze salafistische bende een bloeiende gemeenschap van joden en christenen.

Zelfs tegen andere niet salafistische vormen van de islam wordt uiterst streng opgetreden. Zo kreeg de Saoedische sjiitische leider Nimr al Nimr recent de doodstraf door kruisiging omdat hij meer rechten eiste voor zijn gemeenschap.

De farce ging zelfs zo ver dat koning Abdoellah ooit een interreligieuze bijeenkomst rond verzoening hield. Uiteraard niet in Saoedi Arabië, stel je voor, maar in Madrid, daar was er wel plaats voor meerdere geloofsovertuigingen.

Het getuigt trouwens van een groot gebrek aan respect voor de slachtoffers van die barbaren dat men de man in Madrid toeliet om er zijn show op te voeren. Maar geld doet veel. Ook duidelijk bij Cameron. Maar die man zijn naam is de voorbije jaren dan ook zowat een synoniem geworden voor politieke blunders.

Nimr al Nimr, sjeik

De sjiitische activist sjeik Nimr al Nimr kreeg de doodstraf door kruisiging om de simpele reden dat hij meer rechten vroeg voor zijn gemeenschap aan de Saoedische oostkust. Koning Abdoellah, de (sic) man van de vrede zal het echter niet meer meemaken.

Als Cameron & co nu eens een minuut stilte hielden voor al de slachtoffers van die Saoedische tirannie? Dat zou pas een mooie geste zijn.

Belgische terrorist gedood in Syrië

Volgens de doorgaans goed ingelichte website Syrian Perspective (1) zou vandaag bij de Turkse grens in de Syrische provincie Idlib de Belgische terrorist Abu Hurayra Al-Nassr gedood zijn. Over de man is op dit ogenblik nog niets verder bekend. Maar blijkbaar heeft het leger zijn paspoort in bezit.

Hij maakte volgens dat bericht deel uit van een groep van 16 leden van de terreurgroep Brigade van de Valken van Syrië. Ze vielen in een hinderlaag vlakbij het stadje Sirmeen toen ze vanuit Turkije de grens overstaken. Andere door het leger gedode leden van de groep waren nog steeds volgens de website onder meer de Tsjetsjeen Abu ‘Issaam Al-Shishaani en de Saoediër Abu Qadaad.

Het officiële Syrische persbureau Sana heeft het vandaag over 20 gedode terroristen van de Valken van Syrië in die streek. Het Syrische leger slaagde er de voorbije week in deze provincie in om terug een der grensposten met Turkije te heroveren op de rebellen. De grensposten vormen via het heffen van belastingen voor die rebellen een belangrijke bron van inkomsten. En daar is het hen feitelijk om te doen.

Willy Van Damme.

1) http://www.syrianperspective.com/2015/01/homs-117-alqaeda-terrorists-killed-friday-in-new-syrian-army-campaign-saa-at-turk-border-killing-erdoghans-rats.html#WAzHfujA3udsbjgc.99.

De website is gekend voor haar harde fanatieke opstelling tegen die jihadisten. Het taalgebruik is er dan ook naar. Ze beschikt echter over doorgaans goede soms erg gedetailleerde info over de gevechten.

Bron: Willy Van Damme’s Weblog 1, 2, 3.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: