Nieuws

Zware schade aan Armeense kathedraal door terroristen in Aleppo


001

AL-MASDAR NEWS – 9 januari 2015 – Terroristen van de grootste militie van het Islamitisch Front (Jabhat al-Islamiyya), Harakat Ahrar al-Sham (Bevrijders van de Levant Beweging), vuurden meerdere mortiergranaten af op de Sint-Rita kathedraal in het al-Tillal district, wat resulteerde in de vernietiging van de buitenkant van deze historische Armeense katholieke kerk in de Aleppo.

De Sint-Rita kathedraal was het doelwit van Harakat Ahrar al-Sham bij tal van gelegenheden. Deze plek heeft geen strategisch voordeel voor deze terroristen, te wijten aan het feit dat burgers – in het bijzonder, de grote Armeense gemeenschap in Aleppo – deze kerk bezoeken. Niet-Armeense katholieke burgers maken af en toe gebruik van putten van de kathedraal vanwege de afwezigheid van water in sommige gemeenschappen als gevolg van het hinderen van de waterstroom naar de mensen in Aleppo.

Volgens een bron ter plaatse ondervonden burgers geen schade als gevolg van deze harteloze aanval op de kathedraal. Er waren echter een aantal hellevuur kanonnen afgevuurd in de omliggende civiele buurten door de terroristen van Harakat Ahrar al-Sham.

De aanval op de kathedraal van Sint-Rita in al-Tillal komt vier maanden na de vernietiging van het Armeense memoriaal door strijders van de Islamitische Staat (IS) in de provincie Deir al-Zour. De Armeense gemeenschap in Syrië is een van de grootste in het Midden-Oosten. De stad Aleppo was een veilige haven voor vele Armeniërs als poging om de Armeense genocide, gepleegd door de Ottomaanse Turken, te ontvluchten.

Leith Fadel.

Bron: Al-Masdar News.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: