Nieuws

Koerdische Peshmerga-strijders heroverden meer dan honderd dorpen op IS


k

Een Koerdische strijder op een archieffoto van 30 januari 2015 in Kobane, in het noorden van Syrië. (Foto: AFP)

Koerdische Peshmerga-strijders heroverden meer dan honderd dorpen op IS takfiri terroristen rond de Syrische grensstad Kobani

PRESS TV – 6 februari 2015 – De Koerdische burgerwacht, ook bekend als YPG, heeft 101 dorpen rond de stad Kobani heroverd op de terroristen van de Islamitische Staat (IS) sinds 26 januari, de dag dat zij Kobani op IS, na vier maanden vechten, veroverden. Dit liet het zogenoemde Syrische Waarnemingscentrum voor de Mensenrechten vrijdag jl. weten.

Zij (de Koerden) hebben nu controle over een gebied van 15 tot 25 kilometer (9 tot 16 mijl) vanaf de stad Kobani richting het oosten, het westen en het zuiden”, deelde de directeur van het Waarnemingscentrum, Rami Abdel Rahman, mede.

Koerdische strijders namen de stad op de grens met Turkije in op 26 januari jl. en sindsdien duren de gevechten om 350 nabij gelegen dorpen te heroveren voort.

Tijdens het nu bijna vier jaar durende conflict in Syrië zijn meer dan 200.000 mensen omgekomen. In 2014 stierven alleen al meer dan 76.000 mensen, waaronder duizenden kinderen.

Het geweld heeft ook de levens van velen op de kop gezet en meer dan 7 miljoen Syriërs gedwongen huis en haard te ontvluchten, volgens de Verenigde Naties (VN).

Takfirische terroristische groeperingen, met leden uit verscheidene westerse landen, beheersen delen van Syrië en Irak, en begaan gruwelijke gewelddaden zoals publieke onthoofdingen en kruisigingen tegen alle soorten gemeenschappen zoals sjiieten, soennieten, Koerden en christenen.

Bron: Press TV.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: