Nieuws

Successen tegen terreur in heel de Syrische republiek


001

Het Syrische nationale leger (SNL) kon alvorens al-Zahraa binnen te rijden alvast 65 terroristen doden, waarvan slechts 20 Syriërs. Het dodencijfer onder de terroristen zal de komende uren nog flink oplopen door het hoge aantal gewonden en de verdere militaire campagne.

SNL bereikt al-Zahraa in Noord-Aleppo

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 18 februari 2015 – Na twee jaar van isolatie werden de burgers van al-Zahraa in het noorden van Aleppo verrast bij het zien van het Syrische nationale leger (SNL) dat voor het eerst hun dorp betrad sinds het daar in het najaar van 2012 posten verlaten had.

Het SNL – in samenwerking met de nationale verdediging (NV) – kon doorstoten naar al-Zahraa na de verovering van Raytan, dat vlakbij ten noordoosten van het dorp al-Zahraa ligt.

De terreurorganisatie Jabhat al-Nusra (het al-Nusra front) heeft nog steeds een vaste plek in het naburige dorp al-Maayer, maar is echter gedwongen massa’s strijders naar het noorden te concentreren om de grote aanwezigheid van het SNL en de NV te bestrijden.

Volgens een militaire bron in Aleppo heeft het SNL in samenwerking met Kata’eb al-Baath (de Ba’ath bataljons) – 80 procent van de wijk Bani Zaid stevig in handen in de stad Aleppo na hevige gevechten met terroristen van het Islamitisch Front (Jabhat al-Islamiyya).

Ondertussen waren er in al-Mallah intense vuurgevechten tussen de NV en Jabhat al-Nusra, waardoor er een aanzienlijk aantal slachtoffers viel onder beide partijen. Een bron in Aleppo verklaarde dat tot nu toe tenminste 60 strijders van de nationale verdediging in deze strijd gedood werden. Hij voegde er ook aan toe dat er een groot aantal slachtoffers viel in de rangen van Jabhat al-Nusra, aldus Al-Masdar News.

Snelweg Aleppo-Hassake

Strijders van de Koerdische Veiligheidscomités (YPG) kregen controle over een belangrijk deel van de snelweg tussen Aleppo en Hassake, waarbij de door de Islamitische Staat (IS) gecontroleerde gebieden Sarin, Manbij en Jarablus afgesneden werden van hun hoofdkwartier in Raqqa. Ook zeven dorpen in Raqqa kwamen in bezit van de YPG.

Leugens om verliezen te maskeren

Syrische activisten die westerse huurlingen steunen en terreurorganisaties zoals het Vrije Syrische Leger (VSL) en Jabhat al-Nusra overstelpten de sociale media met propaganda om hun verliezen te maskeren: massaal doken foto’s en video’s op van gevechten in Oost-Ghouta en elders van jaren geleden die moesten doorgaan voor ‘zware verliezen door het regeringsleger in Aleppo’. Opnieuw werden deze leugens al snel doorprikt.

Elders op het terrein

002

Het dorp Hredtin op het noordelijk platteland van Aleppo kwam volledig in handen van het SNL.

Daraa

Het SNL viel terroristen aan in de steden al-Mezereeb en al-Sourah op het platteland van Daraa.

Volgens een bron in Daraa werd de Jordaanse legercommunicatie met Jabhat al-Nusra onderschept door de inlichtingendienst van de Syrische luchtmacht, aldus Leith Abou Fadel van Al-Masdar News.

Terroristen trokken zich terug uit Deir Maker in Daraa, volgens Al Mayadeen.

Op het noordelijk platteland van Daraa bestookte het SNL met artillerie schuilplaatsen van terroristen in de steden ‪‎Kafer Shams, ‎Kafer Nassej, ‎Tal Antar, ‎Inkhel en ‎Tal al-Hara.

Hassake

De Syrische krijgsmacht viel doelwitten van IS aan in de dorpen Majdool (Tal Majdal), al-Haweez en al-Shamlan in Hassake. Vele terroristen werden de voorbije dagen ook gedood op het platteland van Qamishli, aldus het Syrische persagentschap SANA.

Homs en Hama

45 gezochte personen gaven zichzelf over aan de autoriteiten in de provincies Homs en Hama, aldus het persbureau SANA.

Bij speciale operaties tegen takfiri terroristen werden in de dorpen Attshan en al-Latamina in Hama terroristen gedood en verwond en hun wapenarsenaal in bezit genomen.

Een groep IS-terroristen heeft olie gestolen uit een pijpleiding in de regio al-Dawarreh, twintig kilometer ten noorden van Palmyra in de provincie Homs. Het SNL viel hen aan en kon alle terroristen doden.

Gevechten tussen het SNL en terroristen van IS duren voort op de berg Sha’ir nabij Palmyra.

Volgens tegenstanders van de Syrische regering kwamen zes kinderen om het leven bij regeringsbombardementen op schuilplaatsen van terroristen in al-Za’faranah in Homs.

Idlib

Terroristen vernielden een tank van het SNL met een Amerikaanse antitankraket BGM-71 TOW in de regio Ishtabraq in Idlib. (VIDEO)

Jabhat al-Nusra schoot naar eigen zeggen een regeringshelikopter neer boven de luchtmachtbasis van Abu Dhuhur in Idlib. (VIDEO)

Terroristen van het VSL en Jabhat al-Nusra vochten met elkaar in de provincie Idlib, volgens Globe Muslims.

Lattakia

Het SNL viel terreurgroeperingen aan in Akko, Wadi Basour, Kanssaba en al-Najieh in Lattakia.

Qalamoun in Damascus

De Syrische luchtmacht voerde verschillende luchtaanvallen uit op schuilplaatsen van terroristen in de Qalamoun op het platteland van Damascus. Het mediakantoor van Damascus publiceerde eveneens de naam van acht gedode jihadstrijders, die in een hinderlaag vielen in de Qalamoun. Oppositiemedium Zaman Al Wasl had het over ‘zeven strijders waaronder twee legerdeserteurs’ die dinsdag nabij de stad Dumeir gedood werden.

De Libanese luchtmacht nam in Arsal in Libanon de zus van een prominente commandant van het al-Nusra front in de Qalamoun gevangen.

Gevechten tussen Jaysh Usud Sharqiyah en terroristen van IS zijn gaande in Bir Qassab in het oosten van de Qalamoun. (VIDEO 1, VIDEO 2)

Jaysh Usud Sharqiyah stuurde versterkingen naar de frontlinies met IS aldaar. (VIDEO)

Assef Ammar is de nieuwe kolonel van het SNL voor de operaties in de Qalamoun.

Quneitra

Woensdagochtend vroeg zette de Libanese verzetsorganisatie Hezbollah zijn offensief verder in de Syrische provincie Quneitra, gericht op de strategische Syrië Tel heuvel in het dorp Mosahra.

Na felle gevechten met het aan al-Qaida verbonden Jabhat al-Nusra was Hezbollah in staat om hun controle te doen gelden over de heuvel met uitzicht op het noordelijke deel van Mosahra rond 07 uur 40 Damascus tijd, aldus correspondent Leith Fadel van Al-Masdar News.

Intense gevechten zijn nog aan de gang in het noorden van Mosahra, maar de negende gepantserde divisie van het SNL is toegetreden tot de strijd en zo konden zij Jabhat al-Nusra aanvallen vanuit de westelijke rand van het dorp.

Als Hezbollah en de negende divisie hun posities in het dorp in de Quneitra kunnen handhaven, zullen ze een belangrijke bevoorradingsroute, die terroristen gebruiken, afsnijden om hun huurlingen in de strijd te houden.

Malik Imran.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: