Nieuws

Analyse over de aanslagen in Kopenhagen door terrorisme expert Chessy


001

Dader aanslagen Kopenhagen doodgeschoten

Artikel door onze terrorisme expert Chessy

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 19 februari 2015 – Volgens de Deense politie was de doodgeschoten man in het Nørrebro station de Palestijn Omar Abdel Hamid. Hij zou de dader zijn van de twee aanslagen die afgelopen etmaal plaatsvonden in de Deense hoofdstad. Dat werd onlangs tijdens diverse persconferenties bekendgemaakt. Volgens de Deense politie zou er geen sprake zijn van meerdere daders.

‘We gaan ervan uit dat Omar Abdel Hamid, die uiteindelijk door de politie werd neergeschoten in het Nørrebro station, dezelfde dader is van de twee incidenten, aldus een woordvoerder van de politie. 

Omar Abdel Hamid El-Hussein was een zeer behulpzame begaafde leerling, maar kwam uiteindelijk voor een steekpartij in de gevangenis terecht. Daarna ging het mis en pleegde hij afgelopen week de tragische dubbele aanslag in Kopenhagen. Velen vragen zich af hoe het zo ver heeft kunnen komen?

Uit onderzoek is gebleken dat de dader via sociale media in contact stond met diverse westerse IS en Nusra strijders die via sociale media oproepen tot ‘lone wolf aanslagen’ in het Westen. Ingewijden hebben bevestigd dat hij in een rap tempo radicaliseerde na beluistering van de lezingen van onder anderen Anwar al-Awlaki.

1Domme fout of bewuste zet

De politie kwam de man uiteindelijk op het spoor via de taxichauffeur die hem na de aanslag naar een adres bracht. De politie zette het gebied technisch af nadat zij er zeker van waren dat de dader zich in het appartement bevond. Toen hij naar buiten kwam, spraken enkele agenten hem aan, waarna de dader direct het vuur opende.

Uiteindelijk stierf hij zoals hij dit had gepland als gevolg van meerdere schotwonden aan zijn hoofd. Dit scenario is een door de Islamitische Staat (IS) als al-Qaida geprefereerd scenario waardoor het maatschappelijke en propagandistische effect van de aanslag nog groter wordt dan na arrestatie van de aanslagpleger.

Want het boezemt angst in de harten van de bevolking van de Muharib – vijandelijke – landen waardoor de politieke besluiten van de deelnemers aan de coalitie bombardementen worden beïnvloed. Zoals het geval was met de terugtrekking van Canada na de bloedige aanslagen.

Maar vooral om het feit dat de aanslagpleger bij zijn gelijken een heldenstatus bereikt; wat zij weer voor propaganda en rekruteringsdoeleinden gebruiken.

2Vandaar dat de gebroeders Kouachi bewust een legitimatie bewijs achterlieten en Omar Abdel Hamid zich bewust met een taxi naar een locatie liet brengen. Omdat zij er bewust voor kiezen om na de aanslagen te sterven in de Muharib landen. Velen denken dat de aanslagen gericht waren op de vrijheid van meningsuiting, maar in werkelijkheid werden de landen aangevallen omdat zij deelnemen aan de coalitie bombardementen.

3Alle deelnemers aan de coalitie bombardementen behoren volgens de takfiristische moslims tot de Muharib – vijandige – landen waardoor ze te alle tijden als vergelding aangevallen kunnen worden door middel van aanslagen. Daarom kiezen de terroristen er logisch voor om twee vliegen in een klap te slaan als zij hun vijanden aanvallen. Vandaar dat zij naast de agenten, leger ook Joodse instellingen, Charlie Hebdo en Lars Vilks als doel namen.

De drijfveer van dit soort acties

Wat weer in Kopenhagen is gebeurd, is helaas een deel van een groter plaatje wat velen nog steeds niet willen inzien.

4Denemarken is een van de landen die deelgenomen hebben aan oorlogen tegen islamitische landen. Tevens maken zij momenteel deel uit van de coalitie, die bombardementen uitvoert op de terroristische organisatie IS. Hierdoor wordt het land door de takfiristische moslims als een Muharib – vijandig – land beschouwd. Dit houdt in dat Denemarken te allen tijde als vergelding door een aanslag getroffen kan worden.

Ook stond Denemarken hoog op het lijstje van de IS en al-Qaida als gevolg van hun anti-islam beleid en het toestaan van godslastering onder het mom van vrijheid van meningsuiting. Na bestudering van het totale plaatje wordt duidelijk dat de ‘uitnodigers’ naar deze takfiristische methodiek, ook wel ‘keyboard jihadisten’ genoemd, medeplichtig zijn aan alle gepleegde aanslagen.

5Want in hun ogen behoren de theologische leiders en de verspreiders van de takfiristiche methodiek – wat zij vreedzame dawa noemen – tot de grootste mujahideen. Omdat zij mensen bewust maken van hun plicht om deel te nemen aan de jihad.

Nederland en België komen binnen zeer korte termijn aan de beurt

De Nederlandse en Belgische deelnamen aan de coalitie, die bombardementen uitvoeren tegen de opmars en de wandaden van IS, zal wellicht – zoals ik al meermalen heb geschreven en zoals ook gebleken is in België, Canada, Australië, Frankrijk en nu ook in Denemarken – grote gevolgen met zich meebrengen voor de veiligheid van België en vooral van Nederland.

6De net geschetste landen werden al door de extremisten verklaard tot muharib landen, die te allen tijde als vergelding aangevallen kunnen worden als gevolg van hun deelname aan de oorlogen tegen de islamitische landen.

7Ook stonden Nederland en België net als Canada, Australië, Frankrijk en Denemarken hoog op het lijstje van de IS en al-Qaida als gevolg van hun anti-islam beleid.

8Maar na de aanslagen in België, Canada, Australië, Frankrijk en Denemarken is er nu echt sprake van een kritieke situatie. Want hoe graag we het willen ontkennen om geen paniek te zaaien, we tellen gewoon af voor een aanslag in Nederland.

Advies voor de Nederlandse en Belgische regering

De Nederlandse en Belgische overheden en hun diensten dienen zich ervan bewust te zijn dat er zich momenteel tientallen slapende cellen in België en Nederland bevinden. Nadat vele Nederlandse en Belgische staatsburgers hun bayha – eed van trouw en loyaliteit- aan IS en al-Nusra hebben geven. Dit houdt volgens de takfirstische leer in dat ze na de bayha direct onderdeel uitmaken van slapende cellen.

9Zij kunnen de leiding van de terroristische organisatie waaraan de bayha is gegeven te alle tijden inzetten om aanslagen te plegen. Zoals ook het geval was met de gebroeders Kouachi, de Coulibalys en Omar Abdel Hamed die allen behoorden tot de bayha – eed van trouw en loyaliteit – gevers.

Ik adviseer de Nederlandse en de Belgische overheden en hun diensten om deze dagen waakzamer te zijn dan ooit tevoren. Ze moeten de beveiliging van de ambassades van de coalitie bondgenoten, joodse instellingen en religieuze leiders, politiebureaus in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam Antwerpen en Brussel, legerkazernes, spoorwegen, overheidsgebouwen, journalisten en islamitische politici en bepaalde theologen vermeerderen.

Belangrijk is dat de overheden erop toezien dat hun inlichtingendiensten goed omgaan met informatie die ze van derden binnenkrijgen. Ook moeten de veiligheids- en inlichtingendiensten zich niet enkel focussen op de teruggekeerde Syriëgangers, maar ook en vooral op personen die een bayha-eed hebben afgestaan aan de terroristische organisaties. Vooral nadat gebleken is dat de aanslagen in Canada, Australië, Frankrijk en Denemarken – in tegenstelling tot de aanslag in Brussel – niet gepleegd waren door een Syriëganger, maar door een bayha – eed van trouw en loyaliteit – gever.

Ook moeten de verantwoordelijken erop toezien dat er geen fouten worden gemaakt. Want als de onbedoelde inschattingsfouten die in het verleden zijn gemaakt nu ook voorkomen, dan gaan we catastrofale scenario’s meemaken.

10De Belgische en Nederlandse diensten dienen tijdens dit schaakspel gezien de huidige situatie een ander strategie te hanteren waardoor deze takfiristische ideologie zich niet verder verspreid. Deze ideologie dient naast de juridische aspecten vooral ideologisch te worden bestreden. De diensten moeten op alle gebieden qua inlichtingen inwinning actief zijn, zowel maatschappelijk, persoonsgericht als op sociale media.

Ik heb een strategie ontwikkeld waarmee de terroristische dreiging binnen een termijn van twee jaar met zeker 30 procent kan gaan afnemen omdat de strijd tegen extremisme en terrorisme op alle fronten wordt gevoerd.

11De Belgische en de Nederlandse diensten hebben de afgelopen tijd uitmuntend werk verricht. Als zij deze strategie zouden hanteren dan zal de terroristische dreiging binnen twee jaar zeker met 30 procent gaan afnemen.

Ook is het belangrijk dat de uitnodigers naar een takfiristische methodiek op een passende manier worden uitgeschakeld en dat de gevaarlijkste bayha – eed van trouw en loyaliteit – uit voorzorg worden gearresteerd.

Chessy.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: