Nieuws

Leden Sharia4Belgium veroordeeld


001Artikel door onze terrorisme expert Chessy

MEDIA WERKGROEP SYRIË – 20 februari 2015 – Fouad Belkacem, alias Abu Imran de omstreden leider van Sharia4Belgium, is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar. Zijn ex-student Jejoen Bontinck, die onlangs als afvallig werd verklaard door prominente personen binnen het Belgische takfiristisch netwerk, kwam er zoals verwacht met een mildere straf vanaf. Naast hen stonden ook nog 43 anderen terecht waaronder Brian De Mulder, die zich momenteel in Syrië bevindt.

a1Fouad Belkacem, die geronseld werd door de Britste extremist Anjem Choudery, wordt gezien als het hoofd van de terroristische groepering. Hij werd door de rechtbank veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twaalf jaar.

a2Jejoen Bontinck, die in het proces zowel verdachte als kroongetuige was, werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertig maanden. Hij moet echter zoals verwacht alleen de voorhechtenis uitzitten. Voor de rest van zijn straf werd hem uitstel verleend. 

Celstraffen en boetes

a3Elias T. (24) en Walid L. (23) werden veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan één jaar effectief, en 15.000 euro boete, waarvan 6.000 euro effectief. Mohamed E.Y. (31) kreeg vier jaar cel en 15.000 euro boete en Bilal E.M. vijf jaar cel, waarvan twee jaar effectief, en 15.000 euro boete, waarvan 9.000 euro effectief.

a4Michaël Delefortrie (25) werd veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan enkele de voorhechtenis effectief, en 6.000 euro boete met uitstel. Houssien E. (24), die nog in Syrië zit en mogelijk overleden is, kreeg net zoals Belkacem twaalf jaar cel en 30.000 euro boete.

El Ouazna N. (52) werd als enige vrijgesproken. Zij stond terecht omdat ze haar zoon in Syrië financieel gesteund zou hebben.

De andere beklaagden zitten nog in Syrië waarvan een aantal reeds omgekomen zijn. De leidinggevende figuren binnen Sharia4Belgium kregen bij verstek effectieve celstraffen van tien tot vijftien jaar en de leden vijf tot acht jaar. Onder hen ook Brian De Mulder (21) en Nora V. (20), die ieder vijf jaar cel en 15.000 euro boete kregen.

Terroristische groepering

a5Eerder omschreef de correctionele rechtbank Sharia4Belgium al als een ‘terroristische groepering’. “Ze had als doel de gewapende strijd om de democratie in België omver te werpen en een islamitische staat op te richten, waar alleen de sharia geldt”, klonk het bij de rechter. 

De mogelijke gevolgen voor België

De Belgische overheid als de Belgische staatsveiligheid dienen zich ervan bewust te zijn dat België, volgens de belijders van de takfiristische leer, behoort tot de Muharib (vijandige landen) als gevolg van haar deelname aan de oorlogen tegen de islamitische landen en terroristische organisaties. Dit houdt volgens de takfristische leer in, dat België te alle tijden als vergelding aangevallen kan worden. Dit hadden we recent in Brussel, Canada, Australië en Frankrijk mogen ervaren.

a6De Belgische overheid als de Belgische staatsveiligheid dienen zich ervan bewust te zijn dat er zich momenteel tientallen slapende cellen in België bevinden. Aangezien velen Belgische staatsburgers rond om het netwerk van Shariha4Belgium hun bayha (eed van trouw en loyaliteit aan de Islamitische Staat (IS) en het al-Nusra front) hebben geven. Dit houdt volgens de takfirstische leer in dat ze na de bayha direct onderdeel uitmaken van slapende cellen die de leiding van de terroristische organisatie waaraan de bayha is gegeven, te alle tijden kunnen inzetten om aanslagen te plegen in het Westen. Dit was ook het geval was met de gebroeders Kouachi en de Coulibalys die allen behoorden tot de bayha – eed van trouw en loyaliteit – gevers.

a7Na de veroordelingen van de leden van Shariha4Belgium moet de Belgische overheid er rekening mee houden dat ze als vergelding aangevallen kunnen worden. De hoofdpersonen als de bekende leden van Sharia4Belguim zijn veroordeeld waardoor de Belgische overheid geen kaarten meer in de hand heeft om het spel verder te spelen.

a8Het is nu afwachten wat het antwoord van de teruggekeerde strijders en bayha gevers zal zijn Ik adviseer de Belgische overheid om de observatie van Joodse instellingen en haar religieuze leiders, de Joodse Diamantstraat, overheid objecten, ambassades van bondgenoten en Belgische en islamitische politici te verscherpen. Ook zou het verstandig zijn als het leger en politie deze dagen oplettender zijn. Ook adviseer ik dat de Belgische overheid haar politiebureaus deze tijden scherper beveiligt.

a9De Belgische staatsveiligheid dient het spel in België gezien de huidige situatie anders te spelen. Ook moet er een andere strategie worden gehanteerd waardoor deze takfiristische ideologie zich niet verder verspreid. Deze ideologie dient, naast de juridische aspecten, vooral ideologisch te worden bestreden. De Belgische staatsveiligheid moet op alle vlaktes qua inlichtingen inwinning actief zijn, zowel maatschappelijk, persoonsgericht als op sociale media.

a10

Ik heb een strategie ontwikkeld waarmee de terroristische dreiging voor België binnen een termijn van twee jaar met zeker 30 procent kan gaan afnemen waarmee de strijd tegen extremisme en terrorisme op alle fronten wordt gevoerd.

a11De Belgische Staatsveiligheid heeft de afgelopen tijd goed werk verricht. Als zij deze strategie zou hanteren zal de terroristische dreiging binnen twee jaar zeker met 30 procent gaan afnemen.

a12Want succes op het gebied van contra terrorisme hangt niet alleen af van de technologie, grote sommen geld en geluk, maar vooral op theologische kundigheid en een goede strategie.

Chessy.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: