Nieuws

Harde strijd op het noordelijk platteland van Aleppo


AbuOmar Hamawi

Abu Omar Hamawi, de leider van de militaire operaties van terroristen in Aleppo: “We proberen soldaten van het Syrische nationale leger (SNL) gevangen te nemen in plaats van hen te doden.”

Verrassingsoffensief tegen terroristen geen onverdeeld succes

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 25 februari 2015 – De voorbije week kon het Syrische nationale leger (SNL) talrijke successen boeken tegen terroristen in het land (Lees: Successen tegen terreur in heel de Syrische republiek).

Toch is een doorbraak in Aleppo uitgebleven door de niet aflatende steun door de Turkse regering, die massaal zware wapens en honderden terroristen stuurde naar het platteland van Aleppo. Dit verhinderde de inbezitneming door de Libanese verzetsorganisatie Hezbollah en het SNL van de dorpen Nubbol en al-Zahraa.

Veertien veldcommandanten van terroristen gedood

Positief in de strijd tegen terreur was het feit dat de voorbije tien dagen veertien veldcommandanten van de terreurorganisaties Jabhat al-Nusra (al-Nusra front), Jabhat al-Islamiyya (Islamitisch Front) en het Vrije Syrische Leger (VSL) gedood werden in de provincie Aleppo.

Al-Malaah

36 terroristen van het al-Nusra front werden gedood in het dorp Mazra’a al-Malaah, waar op dit ogenblik de hevigste gevechten plaatsvinden op het noordelijk platteland van Aleppo. Hezbollah (Partij van God), de nationale verdediging en het SNL vechten daar tegen de Syrische al-Qaida afdeling, genaamd Jabhat al-Nusra.

Intense gevechten zijn nog gaande in Bashkoy, waar terroristen posities van de nationale verdediging zwaar onder vuur nemen.

Het grootste deel van de regio van al-Malaah kwam intussen in handen van het SNL. Hezbollah en Kata’eb al-Ba’ath (Baath bataljons) kwamen de nationale verdediging ondersteunen en namen 80 procent van al-Maalah uit handen van terroristen. Ze werden daarbij gesteund door luchtaanvallen van de Syrische luchtmacht op doelwitten van terroristen.

Aziatische terroristen

Twee Kaukasische terreurleiders en twee terroristen van het Islamitisch Front stierven bij gevechten met het SNL in het noorden van Aleppo. Op het noordelijk platteland van Aleppo vechten vele terroristen uit de Kaukasus, centraal-Azië en Oeigoeren uit de Chinese regio Sinkiang (Xinjiang). Deze huurlingen krijgen alle steun van Turkije, dat ook gewonde terroristen opvangt in de eigen ziekenhuizen.

Mislukking in Ratyan, Hardateen en Arab Salloum

Gevangen genomen soldaten van het Syrische nationale lger ( inRatyan

Door terroristen gevangen genomen soldaten van het Syrische nationale leger (SNL) in Ratyan in Aleppo.

De gevechten op het noordelijk platteland van Aleppo werden de voorbije week bemoeilijkt door de slechte weersomstandigheden en sneeuw.

Het politieke en militaire doel dat Hezbollah en het SNL voor ogen hadden met dit verrassingsoffensief werden niet gehaald.

Terroristen konden Ratyan heroveren op het front van Hezbollah en Syrische soldaten. 48 soldaten van het SNL werden er bovendien gevangen genomen. Ook Hardateen kwam volledig onder controle van de terroristen. Tegenstanders van de Syrische regering gingen bovendien propaganda verspreiden dat het SNL 200 burgers in scholen in Hardateen vasthield en 34 burgers executeerde in Ratyan.

In de ochtend van 20 februari 2015 konden terroristen Arab Salloum in bezit nemen, dat al sinds 14 december 2014 onder controle van Damascus was. Ook werd daar een tank van het SNL opgeblazen. (VIDEO)

Gevechten tussen terroristen

Hevige gevechten zijn gaande nabij de Qarakozak brug op het oostelijk platteland van Aleppo tussen terroristen van de Islamitische Staat (IS) en andere terreurorganisaties. Dit stelde Hosein Mortada, reporter en directeur van de kantoren in Damascus van de Iraanse zenders Al-Alam (Arabischtalig) en Press TV (Engelstalig), vast.

De gevechten tussen terroristen onderling speelden het voorbije jaar evenwel weinig rol van betekenis in de terreinwinst die het SNL kon boeken. De onderlinge strijd zorgde voornamelijk dat de terreur in het land samengevoegd werd tot enkele grote spelers, die massaal recruteren in het Westen en in Azië voor de jihad in Syrië en Irak.

Het is duidelijk dat de weg naar de bevrijding van Aleppo nog lang zal zijn door de niet aflatende steun vanuit Ankara voor terroristen die Syrië al vier jaar destabiliseren.

Malik Imran.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: