Nieuws

Verslag manifestatie aan de Syrische ambassade in Brussel op 15 maart 2015


clickMEDIAWERKGROEP SYRIE – 24 maart 2015 – Toen de betoging begon, waren er zowel Syriërs als Vlamingen aanwezig. De Syriërs waren in de meerderheid, maar het aantal autochtonen die hun steunt, groeit gestadig. Ook mensen uit Frankfurt en Nederland waren speciaal naar Brussel gekomen voor de betoging.

Ik heb er een oproep aan de politici en media voorgelezen van Pater Daniël en had foto’s bij van Pater Daniël, zuster Agnes-Mariam en het klooster Mar Yakub. De tekst werd ook in het Arabisch voorgelezen. Verscheidene Syrische orthodoxe christenen kwamen naar me toe en zeiden dat ze P.D. of zr. A.-M. kenden. Ze vinden het erg dat de roots van het christendom en de kerken worden vernietigd en dat de christenen moeten vluchten voor het geweld. Zij steunen president Assad omdat hij de minderheden beschermt. Hij is een gematigd moslim, een alawiet.

Er waren ook Koerden aanwezig. Ook zij steunden de betoging en president Assad. De mensen en organisaties die zich inzetten voor Syrië, worden moe van die vier jaar lange strijd voor autonomie voor Syrië. Het is nodig dat we dit volk en deze organisaties steunen, terwijl ze in de media niet erkend worden. Enkel een Franse zender was aanwezig, een Vlaamse ontbrak. Ook waren er een kleine Syrische en Iraanse zender.

De Syrische consul kwam ons aan het einde van de betoging danken voor de steun aan zijn land. Nadien werden enkele deelnemers uitgenodigd op de Syrische ambassade voor een hartelijk gesprek en warme Syrische thee. De ontvangstkamer was typisch Syrisch-Aramees aangekleed met mooi houtsnijwerk. Dat was een aangename verrassing. Er was tijd voor het maken van nieuwe contacten.

VCP.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: