Nieuws

Syrische luchtverdediging haalt Amerikaanse drone neer


f9bc1feb-e25b-40b8-9a26-aa6a550ea279

Een Amerikaanse MQ-1 predator drone. (Archieffoto: Press TV)

PRESS TV – 17 maart 2015 – Het Syrische nationale leger (SNL) heeft een Amerikaanse drone – een onbemand vliegtuig – neergeschoten boven de kustprovincie Lattakia nabij een bolwerk van president Bashar al-Assad, aldus Syrische staatsmedia.

“De Syrische luchtverdediging heeft boven het noorden van Lattakia een vijandig Amerikaans verkenningstoestel neergehaald”, zo citeerde het Franse persbureau Agence France-Presse (AFP) het Syrische persagentschap SANA.

Bronnen uit het Turkse leger meldden tegenover de krant Hürriyet dat het vliegtuig een onbewapende Amerikaanse predator drone was die vanaf de Amerikaanse luchtbasis Incirlik in de zuidelijke provincie Adana in Turkije opgestegen was.

De Syrische staatstelevisie heeft beelden uitgezonden waarop volgens hen de wrakstukken van de drone te zien zijn die door soldaten in een vrachtwagen geladen worden.

Het Amerikaanse leger heeft bevestigd dat het dinsdag contact met een onbewapende predator drone verloor en geeft aan dat de beweringen dat het onbemande vaartuig werd neergehaald onderzocht worden.

“Wij kunnen bevestigen dat de luchtverkeersleiding van het Amerikaanse leger vandaag om circa 13 uur 40 het contact heeft verloren met een onbewapende en op afstand bestuurde Amerikaanse MQ-1 predator boven Syrië. Op het moment kunnen wij de berichten in de media dat het luchtvaartuig is neergehaald niet bevestigen. Wij onderzoeken het incident en zullen nieuwe informatie naar buiten brengen zodra deze zich voordoet”, aldus een Amerikaanse functionaris.

Indien bevestigd, zou dit incident de eerste keer zijn dat de Syrische regering heeft geageerd tegen een Amerikaans luchtvaartuig in het Syrische luchtruim sinds de door de Verenigde Staten (VS) aangevoerde militaire coalitie begon met de strijd tegen de terroristen van de Islamitische Staat (IS) in Syrië in september 2014.

Deze coalitie, die beweert zich te richten op plekken waar IS zich ophoudt, heeft tevens provincies aangevallen waar IS niet actief is en heeft zelfs Syrische infrastructuur vernield.

De luchtaanvallen van de door de VS aangevoerde coalitie hebben de terroristen tot nu toe niet uit het gebied verjaagd.

Syrië kampt sinds maart 2011 met een dodelijke crisis. Het geweld, aangewakkerd door takfiri groeperingen, heeft volgens verschillende berichten tot nu toe meer dan 215.000 levens geëist. Nieuwe cijfers tonen aan dat meer dan 76.000 mensen, waaronder duizenden kinderen, vorig jaar in Syrië zijn gedood.

Meer dan 7,2 miljoen Syriërs zijn door de oorlog gedwongen hun huizen te verlaten en wonen in vluchtelingenkampen in de regio.

De terroristische groeperingen, met leden uit verschillende westerse landen, hebben grote delen van Syrië en Irak in handen en voeren verschrikkelijke gewelddadige acties uit tegen bevolkingsgroepen in de regio, waaronder sjiieten, soennieten, Koerden en christenen, zoals publieke onthoofdingen en kruisigingen.

SRK/MHB/AS.

.

e669d392-3333-4eed-bc21-085868f6ad64

Foto’s vrijgegeven door staatsmedia lijken het wrak te tonen van een Amerikaanse drone die het Syrische nationale leger (SNL) neerschoot op 17 maart 2015. (Foto: Press TV)

.

Bron: Press TV.

Reacties

Een gedachte over “Syrische luchtverdediging haalt Amerikaanse drone neer

  1. Thank God! Answer to prayers!

    Geplaatst door lu | 11 april 2015, 17:02

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: