Toerisme Syrië

Nieuwe archeologische vondsten op site Romeinse badhuizen in Bosra


20120108-160453_h393030SANA – DARAA – 8 januari 2012 – De opgravingen, uitgevoerd door de nationale expeditie in zuidelijke Romeinse badhuizen in de archeologische stad Bosra, hebben meerdere archeologische vondsten opgeleverd die uit verschillende historische periodes dateren.

Een lid van de expeditie, Alaa al-Saleh, zei dat de vondsten een kanaal met basaltstenen en kolommendelen van de westelijke hof omvatten. Bovendien zijn er twee lantaarns van klei uit de Byzantijnse periode en een bassin voor de straat die naar het theater leidt.

Ook enkele traditionele muren, die uit het Ottomaanse tijdperk dateren, werden op de site uitgegraven, aldus al-Saleh.

Hij gaf aan dat het doel van de opgravingen is om de site voor te bereiden voor renovatie en het ontvangen van bezoekers en toeristen.

Hij voegde eraan toe dat de graafwerken werden gefinancierd met SYP 500.000 (ca. € 3579), wat genoeg was voor een maand en twintig dagen.

Hoofd van de oudheden afdeling in Bosra, Wafaa al-Oudieh, legde uit dat de opgraving aan de zuidelijke Romeinse badhuizen, die in de vorige seizoenen begon met als doel om meer over de badhuizen te ontdekken, binnen het plan van de directie kadert om de opgravingen af te ronden.

R. al-Jazaeri.

Bron: SANA.

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Archief