Nieuws

Platform voor Eerlijke Berichtgeving over Syrië


PLATFORM – 14 augustus 2012 – Op 14 augustus 2012 werd het Platform voor Eerlijke Berichtgeving over Syrië opgericht. Hiermede wensen we sociale en internetmedia te verenigen rond een aantal doelstellingen.

Onze doelstellingen:

1. We wensen een tegenwicht te bieden aan de westerse politiek-gekleurde media-informatie over Syrië. Dit kan door artikelen te vertalen, zelf te schrijven of publicaties van andere leden van het platform over te nemen of aan te halen mits bronvermelding.

2. We verwerpen alle vormen van geweld door welke partij ook in Syrië.

3. We zijn voorstander van een vreedzame oplossing van het Syrische conflict via dialoog waarbij het Syrische volk zelf zijn toekomst moet kunnen bepalen.

4. We verzetten ons tegen een buitenlandse militaire interventie.

Wie zich achter deze doelstellingen schaart kan zich aansluiten bij dit platform door een mailtje te sturen naar info@mwsyria.com met als onderwerp ‘Inschrijving Platform’ met vermelding van het webadres van zijn/haar medium en een contactmailadres.

.

Aangesloten media bij het Platform voor Eerlijke Berichtgeving over Syrië:

Malik Imran.

Reacties

4 gedachtes over “Platform voor Eerlijke Berichtgeving over Syrië

 1. Punt 2 vind ik problematisch, ja zelfs onacceptabel. Heeft de Syrische regering niet de plicht de bevolking en het land te beschermen, indien nodig met geweld? Mijn indruk is dat de regering van Syrië nog veel te terughoudend is geweest. Wat zou de Nederlandse regering doen in het geval van een aanval van buitenaf? Ik onderschrijf de overige doelstellingen wel van harte.

  Geplaatst door kwaku | 15 augustus 2012, 13:28
 2. Punt 2 is niet meer haalbaar dit omdat de ‘’rebellen’’ grotendeels extreme moslim terroristen zijn met zowel de Syrische nationaliteit of uit landen zoals Libië, Libanon,Irak enz..
  Met deze barbaarse terroristen is het niet mogelijk om in dialoog te gaan en is verdediging doormiddel van geweld alleen mogelijk. Als deze terroristen van het zogenaamde ‘’vrije Syrische leger’’ in een westers land deze agressie hadden getoond dan zouden ze met de wortel worden uitgeroeid door doormiddel van NAVO gevechtsvliegtuigen tanks en elite-troepen. Het westen is erg schijnheilig en meet duidelijk met twee maten. Het Syrische leger van Assad mag zeker harder gaan op treden dit om de veiligheid van het Syrische volk te waarborgen!

  Geplaatst door Alte | 15 augustus 2012, 17:42
  • Ik ben met u eens , met terroristen moet je onderhandelen. Het Arabisch Syrische Leger moet eerste het Syrie van terroristen schoonmaken want met gewelddadig criminelen mag je onderhandelen, dat Euro.landen het Syrische volk verhnageren is het schandelijke voor westersbeschaving.

   Geplaatst door Elmourabet | 16 december 2012, 22:04

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pingback: Syrië update: Westerse hypocrisie ten top! - 18 augustus 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: