Nieuws

Mortiergranaten bij een van de presidentiële paleizen in Damascus


image-3676789

President Bashar al-Assad.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 21 februari 2013 – Twee mortiergranaten sloegen dinsdag in en ontploften bij een paleis van de Syrische president Bashar al-Assad in de Syrische hoofdstad Damascus. Dat meldde het Syrische staatspersbureau SANA.

De granaten kwamen neer bij de zuidelijke muur van het Tishreen-paleis en veroorzaakten lichte schade maar geen slachtoffers, aldus het persbureau. De rebellen van het Vrije Syrische leger zouden achter de beschieting zitten.

Tishreen is een van de presidentiële paleizen in Damascus, maar president Assad woont er niet.

Voetballer dood door mortiergranaat

Ook bij een voetbalstadion in Damascus sloegen woensdag twee mortiergranaten in. Een voetballer kwam om het leven en drie spelers raakten gewond. Een van hen verkeert in kritieke toestand. Dat liet het Syrische staatspersbureau SANA weten.

Volgens SANA sloegen de granaten in bij het stadion in de wijk Baramkeh. Een speler van de club al-Wathbah uit Homs, die zich op dat moment in een hotel naast het stadion bevond, raakte ernstig gewond. De 19-jarige Youssef Suleiman, die in het verleden uitkwam voor het jeugdteam van Syrië, werd nog naar een ziekenhuis gebracht maar overleed daar. De spelers van al-Wathbah waren in Damascus voor een wedstrijd tegen al-Mawaair, een club uit Hama.

Dertien doden

In de buitenwijk Hamouria vielen dan weer minstens dertien doden bij een aanval van gevechtsvliegtuigen op schuilplaatsen van rebellen. (VIDEO)

Bemiddeling

Rusland en de Arabische Liga zeggen dat ze willen bemiddelen tussen de Syrische regering en de oppositie in een poging een einde te maken aan de oorlog in het land. “Geweld leidt nergens toe”, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov.

Lavrov en Nabil Elaraby, de generaal-secretaris van de Arabische Liga, zeiden dat het hun prioriteit was om een overgangsregering in te stellen. Ze willen geen voorwaarden vooraf stellen.

De Syrische Nationale Coalitie, die op dit moment bijeen is in Egypte, heeft koeltjes op het voorstel gereageerd en zegt hier niet akkoord mee te kunnen gaan. De oppositiegroep willen dat Assad vertrekt voordat er onderhandeld kan worden.

Malik Imran.

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Archief