Nieuws

Guy Verhofstadt: Europa moet het Vrije Syrische Leger alle steun geven


Guy Verhofstadt als Belgisch premier in 2004 met de toenmalige Libische leider Gadaffi bij een bezoek aan België.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 15 februari 2012 – De voormalige Belgische Eerste minister en huidige leider van de Liberale fractie in het Europees parlement mocht op 14 februari zijn zeg doen over Syrië.

Over de gevaren van moslimbroeders aan de macht in Syrië zei hij: “Het is een typische ziekte van Europa om wel over democratie te praten, maar als er dan mensen strijden voor de democratie, van dan niet thuis te geven en onmiddellijk te wijzen op de gevaren dat er een islamitisch regime zou kunnen komen.” (…)

De belangrijkste vraag is nu: wat gaat het Westen doen? Wat gaan de Verenigde Staten doen? Wat gaat de Europese Unie doen? Want wat daar in Homs gebeurt is te vergelijken met Srebrenica of vergelijk het met Hama, waarvoor de vader van Assad tienduizenden doden op zijn geweten heeft in de jaren tachtig. Het dringendste wat er nu moet gebeuren is dat er een contactgroep wordt opgericht van alle landen – ondermeer de Europese Unie – die bereid zijn om iets te doen voor die ‘Syrische revolutie’. Dat is het meest dringende. Ik kan u zeggen dat mevrouw Ashton (de hoge vertegenwoordigster voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie) geantwoord heeft op een brief van ons om te zeggen dat ze effectief op 24 februari mede namens de Europese Unie die contactgroep gaat oprichten.”

En het belangrijkste wat die contactgroep kan doen is materiële, technische en communicatiesteun geven aan alle Syrische organisaties die vechten voor democratie en vrijheid. En dat betekent ook dat het Vrije Syrische Leger geholpen zal moeten worden.”

Malik Imran.

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Archief