Nieuws

Amerikaanse M16-geweren voor al-Qaida in Syrië (VIDEO)


.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 2 december 2012 – Een aan al-Qaida gelieerde groep, die samen strijdt met de rebellen van het Vrije Syrische Leger en gevestigd is in de Turkmeense bergen in Noord-Syrië, is te zien in bovenstaand filmpje. De leden zijn uitgerust met uniforme Amerikaanse M16-geweren met identieke telescopische toepassingen. Klaar voor de jihad!

Het feit dat zovelen van hen hetzelfde model wapen bezitten, maakt duidelijk dat dit niet gaat om een partij wapens overgenomen van resterende voorraden in het Midden-Oosten. Het zou niet mogelijk zijn geweest voor een kleine groep om over dergelijke wapens te beschikken in deze hoeveelheden op de zwarte markt. Er is dus geen twijfel dat de islamisten afgebeeld op de video, die werd geplaatst op al-Qaida fora, deze oorlogswapens hebben verworven via een externe partij zoals de Verenigde Staten of een van haar regionale bondgenoten.

Dit feit logenstraft de hypocrisie van de zogenaamde ‘war on terror’ – oorlog tegen terreur – waarbij de Verenigde Staten beweren te vechten tegen al-Qaida terroristen, terwijl ze tegelijkertijd deze organisatie met wapens en geld steunen.

Malik Imran.

.

Rastan_Syria_resistance

Een sluipschutter van de rebellen van het Vrije Syrische Leger (VSL) met een Amerikaans M16-geweer.

.

Resistance fighter

Een rebel van het VSL met een Amerikaanse M4.

.

A Syrian rebel fighter loads an anti-air

Een Syrische rebel laadt een anti-luchtmacht machinegeweer boven op een gepantserd voertuig in de noordelijke stad Atareb, 25 kilometer ten oosten van de tweede grootste stad van Syrië, Aleppo, op 31 juli 2012. (Foto: Ahmad Gharabli/AFP/GettyImages)

.

Syrian policemen inspect the site of a c

Syrische politiemannen inspecteren de plek van een bomexplosie aan de Mazzeh snelweg in de hoofdstad Damascus op 13 juli 2012. Aan al-Qaida verbonden groeperingen zoals het al-Nusra Front eisten al meer dan vijftig bomaanslagen in Syrië op. (Foto: AFP/GettyImages)

.

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Archief