Nieuws

De elf ‘Vijanden van Syrië’ verzamelen: 125 miljoen voor berooide rebellen


media_xl_1616591

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. (Foto: AP)

Miljoenen voor rebellen en terroristen terwijl één op zes Amerikanen in armoede leeft!

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 21 april 2013 – De haatpredikende club van landen die zich ‘vrienden’ noemen, maar de werkelijke ‘Vijanden van Syrië’ zijn, verzamelden zaterdag in de Turkse stad Istanbul.

Fors uitgedund clubje van vijanden

Het clubje van tegenstanders van de Syrische Arabische Republiek, dat in haar hoogdagen – naar eigen zeggen – nog 130 landen kon samenbrengen, is inmiddels uitgedund tot een select clubje van elf zielige landen. Landen, die al lang niet meer weten van welk hout pijlen te moeten maken.

Nog maar twee maanden geleden geven deze landen via de Verenigde Staten 60 miljoen dollar zogenaamde ‘politieke en materiële’ hulp aan de rebellen in Syrië. Geld dat volledig is opgebruikt door deze rebellen en inmiddels wachten nieuwe facturen om betaald te worden. Dus moesten de Verenigde Staten voor de zoveelste keer diep in de buidel tasten en over de brug komen met floes.

Kwart miljard dollar officiële steun

123 miljoen dollar moest John Kerry op tafel leggen zodat de rebellen weer een tijdje hun rekeningen kunnen betalen. Naast het plunderen van allerlei geheime fondsen van het Witte Huis en het Pentagon voor opposanten in het buitenland, kregen rebellen in Syrië officieel reeds een kwart miljard dollar toegestopt. Westerse wapenfabrieken leverden de voorbije maanden nachtkijkers, voertuigen en kogelvrije vesten aan rebellen. Het meeste van dit materiaal ligt inmiddels veilig opgeborgen in kazernes van het Syrische nationale leger (SNL) na het uitschakelen van vele honderden rebellen in alle provincies. Zodoende stuurden de berooide rebellen een zoveelste boodschappenlijstje naar de elf vijanden van het Syrische volk.

Volle verstand?

In de Verenigde Staten (VS) vragen ze zich intussen af of de minister van Buitenlandse Zaken John Kerry nog wel zijn volle verstand heeft. De man viert straks zijn zeventigste verjaardag, wat blijkbaar geen positief gegeven is inzake zijn geestelijk vermogen. Net deze maand raakte immers bekend dat de armoede onder het Amerikaanse volk gigantisch is toegenomen naar het hoogste niveau van de afgelopen decennia.

De Verenigde Staten geven echter liever miljoenen dollars uit aan rebellen en terroristen in Syrië, dan het eigen volk een beter leven te gunnen. Is dit de democratie en de eenheid van het volk waar de VS voor staan? Door één op zes Amerikanen volledig naast deze maatschappij in armoede te laten creperen? De VS is verworden tot een land van terreur tegen het eigen volk, door hun noden zo openlijk te miskennen. Een staatsterreur die miljoenen landgenoten als vuil aanziet en hen ontziet van dagelijkse basisbehoeften. Met medewerking van de massamedia die hier zelden of nooit over berichten.

20 tekenen van toenemende armoede in de VS

Het Economic Collapse Blog verzamelde opnieuw statistieken die laten zien hoe de armoede in de VS aan het toenemen is. Terwijl de aandelenkoersen blijven stijgen gaat het nog steeds niet beter met de Amerikaanse economie. De bedrijfswinsten blijven weliswaar toenemen, maar tegelijkertijd groeit ook de armoede. Het ‘wealth effect’ waar Bernanke van spreekt wordt niet door alle Amerikanen op een positieve manier ervaren.

  1. Volgens het Amerikaanse Census Bureau leeft momenteel één op de zes Amerikanen in armoede. Dat is het hoogste percentage sinds de jaren zestig.
  2. Als je de Amerikanen met een laag inkomen zou meenemen is de ontwikkeling nog veel slechter. Volgens het Amerikaanse Census Bureau horen meer dan 146 miljoen Amerikanen tot de categorie ‘arm’ of ‘laag inkomen’.
  3. Ongeveer 20 % van alle Amerikaanse kinderen groeien op in armoede. Dat zijn er procentueel meer dan in het jaar 1975.
  4. Naar schatting 57 % van alle kinderen in de VS groeien op in een huishouden dat aanzien kan worden als ‘arm’ of ‘laag inkomen.’
  5. Onder Afrikaans-Amerikaanse huishoudens met kinderen heeft 29,2 % soms te weinig middelen om eten te kopen.
  6. Volgens een recent uitgebracht rapport leeft 60 % van alle kinderen in Detroit in armoede.
  7. Het aantal kinderen dat in de VS leeft op 2 dollar per dag is toegenomen tot 2,8 miljoen. Dat is een stijging van 130 % ten opzichte van 1996.
  8. Voor het eerst zijn er meer dan één miljoen schoolgaande kinderen die als dakloos worden aangemerkt. Dat zijn er 57 % meer dan in het schooljaar 2006-2007.
  9. Het aantal daklozen in de regio van Washington D.C. (één van de rijkste gebieden van de VS) is met 23 % gestegen sinds het uitbreken van de financiële crisis.
  10. Uit een studie van een universiteit blijkt dat armoede onder kinderen de Amerikaanse economie 500 miljard dollar per jaar kost.
  11. Eén op de drie kinderen in de VS groeit volgens de statistieken op zonder vader.
  12. Van alle gezinnen waar het hoofd van het huishouden jonger dan 30 jaar is leeft 37 % in armoede.
  13. Vandaag de dag zijn er ongeveer 20,2 miljoen Amerikanen die meer dan de helft van hun inkomen kwijt zijn aan hun huur of hypotheek.
  14. Ongeveer 40 % van alle werkloze Amerikanen is al langer dan een half jaar werkloos.
  15. Eén op de vier Amerikanen heeft een baan die minder dan 10 dollar per uur oplevert.
  16. Het aantal werkende armen in de VS is sterk toegenomen in de afgelopen jaren. Eén op de vier werknemers heeft een inkomen dat op of onder de armoedegrens ligt.
  17. Meer dan 100 miljoen Amerikanen ontvangen tenminste één vorm van sociale uitkering van de overheid. En dat is zonder de gezondheidsprogramma’s als Medicare en Medicaid.
  18. Een recordaantal van 47,79 miljoen Amerikanen gebruikt voedselbonnen. Dat is de helft meer dan toen Obama aantrad als president van de VS.
  19. Het aantal Amerikanen dat voedselbonnen gebruikt is groter dan de totale populatie van een land als Spanje en groter dan de populatie van de volgende state gecombineerd: Alaska, Arkansas, Connecticut, Delaware, District of Columbia, Hawaii, Idaho, Iowa, Kansas, Maine, Mississippi, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Mexico, North Dakota, Oklahoma, Oregon, Rhode Island, South Dakota, Utah, Vermont, West Virginia en Wyoming.
  20. In de jaren ’70 gebruikte één op de vijftig Amerikanen voedselbonnen. Vandaag de dag is dat één op de zes. Van alle kinderen krijgt een kwart voeding die deels betaald is met voedselbonnen.

De verwijzingen naar alle artikelen en statistieken staan op The Economic Collapse Blog.

Malik Imran.

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Archief