Nieuws

Uw mening over acties zoals 12-12


syria35-euphrateswaterwheels

Syrië heeft enkele belangrijke rivieren. De Eufraat stroomt van Turkije langs het Meer van Assad via Raqqa en Deir al-Zour – in het NO van Syrië – naar Irak. De Abana rivier of Barada loopt van de antiliban naar Damascus, maar is in de buurt nabij Damascus meer een beek. De Orontes loopt van de Libanese Beeka via Homs en Hama naar Turkije. Die rivier stroomt volop en wordt intensief benut voor irrigatie. (Foto: De waterraden van Hama aan de Orontes rivier.)

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 27 april 2013 – De voorbije dagen zadelden de massamedia ons als brave burger met een enorm schuldgevoel op dat we ‘niet solidair genoeg waren met het Syrische volk’. Dezelfde media die twee jaar lang rebellen tot al-Qaida terroristen voorstelden als ‘vreedzame demonstranten’ kijkt raar op omdat de burger hen niet meer wil geloven en wantrouwig is om geld te storten.

Nu bestaat er al lang het project van priester Daniël Maes om noodhulp te bezorgen aan het noodlijdende Syrische volk, maar daarover wil onze massamedia niet berichten. Want vader Maes had het sinds het begin over doodseskaders, ontvoeringen en brandstichting van winkels van Syriërs die zich niet wilden scharen achter de terroristen, die onze persmuskieten lieten opdraven als Syriërs die ‘vrijheid’ en ‘democratie’ wensten. Begrippen die mijlenver staan van wat er werkelijk aan de hand is in Syrië.

We sprokkelden enkele reacties samen van wat u onder meer dacht over dat opwekken van een schuldgevoel bij Jan Modaal met de krant De Morgen en de VRT als winnaars van dit vuile spel om de lees- en kijkcijfers, nu de advertentiemarkt is ingestort door de economische recessie.

Enkele reacties:

De meningen geven niet noodzakelijk de mening weer van de Mediawerkgroep Syrië.

.

Erna Van Crombrugge

Ikzelf deed niet mee aan de actie op de 12-12-actiedag, wat niet wil zeggen dat ik niet financieel steunde! Er bestaat ook nog rechtstreekse stortingen en stortingen aan Artsen Zonder Grenzen (wat ik deed) Daarenboven is niet door mensen op een ironische wijze te beschuldigen dat er een mentaliteitswijziging zal komen.

.

Achiel Van Herstappe

Wanneer de kinders worden bovengehaald om westerse interventie alhier of aldaar te legitimeren moet ik ongewild terugdenken aan de Irak-oorlog van 1990, toen Hill & Knowlton en 20 andere PR-firmas een hoop leugens de wereld instuurden als zouden Irakese soldaten honderden prematuurtjes doden in het al-Addan-hospitaal in Kuweit-stad. De rest is geschiedenis. . . M.a.w. handen af van een conflict dat we niet gegrijpen.

.

Bob Spaenhoven

De helft van de doden zit ook in het kamp van Assad. Het gaat om een burgeroorlog tussen Sunnieten, Sjiieten, kristenen, Kurden, Druzen…En een legertje buitenlandse El Qaeda djihadisten, waaronder onze Belgische jongens uit Antwerpen, Vilvoorde en Mechelen of Schaarbeek. Met steun van Verhofstadt die Europa oproept om de rebellen te bewapenen..De Morgen,geef eens wat objectieve info.. En zit niet te zeuren over de 3 cents die Vlaanderen stort aan 1212. De Belgische wapenindustrie verdient GELD

.

Jozef Nagels

Waarom oorlog in Syrië? Waarom niet in Bahrein? . In Syrië kiest de NAVO ,de kant van de ‘rebellen’, omdat Assad te pro Russisch is naar de zin van het Westen. In Bahrein kiest de NAVO voor het regime, omdat dat regime bij het Westers kamt hoort en de Amerikanen er een grote militaire basis mogen hebben. Kan nog van pas komen, want na Syrië willen ze nog Iran aanvallen. Nochtans werden vele vreedzame betogers in Bahrein door politie en leger neergekogeld. …

.

Jozef Nagels

12-12 = volksverlakkerij.Wij moeten niet de gevolgen van de oorlog aanpakken,maar de oorzaken.Deze oorlog is in gang gestoken en wordt in gang gehouden door de NAVO-landen om een ‘bevriend’ regime te installeren. Via hun ‘bevriende’ Arabische landen en Turkije worden de ‘rebellen’ gerecruteerd,getraind en van wapens voorzien. Het lijden van het Syrische volk is voor hun ‘collateral damage’. Niet 12-12, maar Obama, … Di Rupo, Reynders, Crembo, … moeten aangepakt! Wat een hypocrisie!

.

Bert Van de Putte

Syrie is in de middeleeuwen beland. precies wat de hawks wilden

.

Happiness Stan

Onze imobiliteit ivm de inzameling heeft niets met angst te maken maar alles met gezond verstand. Wie ga je helpen en voor wie vluchten die mensen eigenlijk als ze zo tegen de dictatuur zijn? Als ik de berichten hoor zijn het allemaal vluchtelingen uit de door de rebellen bezette gebieden.Wie is er kwaadaardig of beter gezegd wie is hier niet kwaadaardig? Mij lijkt het dat de media zomaar op de kar van een goedgeoliede oorlogsmachine springen Cameron is als Blair,liegen om een oorlog te starten.

.

Eddy Verbeeck

De VS sturen al voor de 2de keer 135 miljoen $ hulp. Helaas, om alles mee in puin te schieten. Die paar Euro die ik zou storten, die wegen daar niet tegen op. Als het westen nu eens helemaal niets gedaan had, echt niets, dan was er misschien nooit een burgeroorlog ontstaan, en heel zeker niet op deze mega-270miljoen-schaal.

.

Midden Klasser

Jfr De Busschere, je spreekt van “een leider die zijn eigen burgers afmaakt en er nog trots op is ook”. Zo’n leiders bestaan niet. Ook Assad doet zoiets niet voor zijn plezier en zou veel liever de stabiliteit hebben in zijn land van enkele jaren geleden. Er is wel wat meer aan de hand dan een “perfide, waanzinnige leider” en goede journalisten zoeken uit wat en berichten de realiteit aan ons in plaats van dit soor simplificaties. The truth is out there! Zoek het uit en vertel het ons!

.

Midden Klasser

Iedere westerse grootmacht is in Syrie zijn eigen rebellengroepje aan het steunen in de hoop dat die uiteindelijk de macht verzilvert, net zoals in Libie en Oost-congo. Het westen heeft de onrust misschien niet gestart maar minstens geholpen om er een burgeroorlog van te maken en verwacht nu van zijn burgers om de brokken te betalen en liefst ook nog de wapens voor meer brokken – een cynisch spel van stoken en laven waar ik voor pas. Het lot van Syrie is aan de Syriers. This is not our fight!

.

Mark M

Niemand kan de Syriërs helpen zolang onze politiekers zich blijven aansluiten bij terroristische staten als de VS en Israël. 12-12 is geen oplossing. De scepsis mbt die actie is ook om een andere reden begrijpelijk: weet iemand in wiens zakken het tsunamigeld is beland?

.

alias dacht

De ene dag brandmerkt u jongens die effectief naar ginder gaan als terroristen en doet u mee aan de grote burgemeesterprofileringsshow tegen de moslims, en nu plots dit. Hallo? Misschien moet u in uw krant de Louis Vuitton reclames en autotesten vervangen door duiding die verder gaat dan de binnenkomende telex. Diens brood men eet, diens woord men spreekt, weet u wel. En niet enkel dit weekend, want dan lijkt uw inzet nogal opportunistisch en dus op de kap van.

.

suzanna geens

Ja ik doe wild. Ik stort niks. Ik heb namelijk gezond boerenverstand. 14% van het geld dat ik dus niet stort gaat naar: Ja wat ? Naar de grootogige kindertjes? Geloof maar wat anders. Naar de directeur van het tentenkamp en zijn familie. En verder als de oorlog is afgelopen beginnen de overwinnaars elkaar af te maken. En aangezien Saudi-Arabië miljoenen in de oorlog steekt weten we wie dan gaat winnen. En laat dan de handjes afgezet worden en vrouwen gestenigd worden. Mijn hart bloed voor Syrië

.

Frank vee

Mevrouw, in tegenstelling tot (sommige?) media ben ik geen ezel, die zich twee maal aan dezelfde steen stoot. Ik zie wat het resultaat was van de Arabische Lente. Ik ben dus niet van plan extremisten te ondersteunen, die om religieuze en ethnische redenen hun eigen volk uitmoorden en die de sharia willen installeren. Indien U driehonderd cent wil storten tegen godsdienstvrijheid en voor een moslimdictatuur … proficiat! Laat ons weten hoe super het voelt als weer een kerk brandt!

.

progressief niet gek

Dit opiniestuk kadert gewoon in het discours dat wij ons als westen moeten gaan moeien in landen die daar niet om vragen. Amerikaans imperialisme dus – zie “we denken zo’n beetje dat ze chemische wapens gebruikt hebben”. Laat ons vooral de rebellen gaan bewapenen! Goed voor de export!

.

Inge De Brabander

Het zijn in de eerste plaats mensen, vrouwen, kinderen, mannen, die lijden en hulp nodig hebben. Dit is een humanitaire ramp. Die vluchtelingen zijn geen jihadisten of moslimextremisten, zij zijn slachtoffers. Ongeacht hun godsdienst of politieke overtuiging. Wij mogen onze ogen niet sluiten voor dit conflict, wij mogen de slachtoffers niet verantwoordelijk stellen voor hun ellende. Doe dit als mens voor je medemens, ook al woont die ver van je bed. . Ja, ik heb gestort, en meer dan 3 eurocent.

.

Ben Vincke

Geef mij liever eens het rekeningnummer van Assad zodat ik daar 3 cent op kan storten. Hij is de enige resterende dijk tegen een vloed van fundamentalisme die de hele regio zal meesleuren in de ondergang van democratie, mensenrechten en beschaving.

.

Malik Imran.

.

Reacties

Een gedachte over “Uw mening over acties zoals 12-12

  1. Syrië was een heel modern land, het meest progressieve uit de hele regio! Vrouwen hebben gelijke rechten als mannen. Een heel mooi land ook. Een dictatuur? Allicht wel ja, maar wel veel toleranter dan die van Saudi-Arabië, de sponsor van de rebellen in Syrië, die het land naar de Middeleeuwen willen brengen. Om het Syrische volk te steunen moet je mijns inziens niet bij 1212 zijn, want dan ben je niet zeker van waar je geld terecht komt, hoe goedbedoeld ook. Ik ben geen Kristen maar heb gezien de kennis en de situatie van het land meer vertrouwen in die priester Maes.

    Geplaatst door patrick | 29 april 2013, 23:47

Plaats een reactie

Archief