Pers

PERSBERICHT: Terreuraanslag tegen buitenlandse journalisten in Syrië


De Franse journalist Gilles Jacquier.

Mediawerkgroep Syrië

12 januari 2012

De Mediawerkgroep Syrië reageert geschokt op de terreuraanslag op een groep buitenlandse journalisten op 11 januari 2012 in Homs. Ook vijf ervaren journalisten van de VRT ontsnapten hierbij ternauwernood aan de dood.

Gilles Jacquier is al de vierde reporter die sinds november door geweld om het leven komt in Syrië. De tragische dood van deze Franse journalist en acht burgers toont de dagelijkse realiteit aan waarmee Syrische burgers sinds de onrust in hun land te maken hebben. Criminele bendes vuren zonder onderscheid op vreedzame demonstranten met terechte eisen en op veiligheidsagenten en sinds kort vormen ook journalisten een doelwit om daarna de schuld op de Syrische overheid af te wenden.

Net op het ogenblik dat Syrië zijn nieuwe mediawet toepast en deze week 150 diverse media toeliet in het land wordt deze openheid volledig misbruikt door terroristen. De buitenlandse journalisten werden in een hinderlaag gelokt zoals eerder gebeurde met Syrische militairen en intellectuelen. Een terreur die alsmaar meer in de richting evolueert van Iraakse toestanden of van Libanon tijdens de burgeroorlog door de massale smokkel van oorlogswapens en explosieven naar Syrische rebellen.

Drie bomaanslagen met tientallen doden in Damascus en de terreuraanslag tegen de groep buitenlandse reporters zijn geen alleenstaande daden van criminele bendes. Op 11 januari 2012 werd eveneens een militaire bus in Ya’four op het platteland van Damascus met een bermbom aangevallen met vier doden en acht gewonden tot gevolg.

Het toont aan dat de westerse media het escalerende geweld van criminele bendes sinds de onrust in Syrië danig heeft onderschat. De wapensmokkel naar deze rebellen moet dan ook drastisch worden aangepakt en onmiddellijk stoppen om een burgeroorlog te vermijden.

*Link:

Four Army Members Martyred, Eight Injured in a Bomb Detonated by Armed Terrorist Group at Ya’four Area – http://www.syriaonline.sy/?f=det&catid=12&pageid=1085

Mediawerkgroep Syrië.
www.mwsyria.com
Reacties: info@mwsyria.com
Contact: +32  487 592 565

De Mediawerkgroep Syrië bestaat uit vrijwilligers uit Vlaanderen en Nederland; zowel Syriërs als niet-Syriërs die tekortkomingen in de media aankaarten. We komen op voor het zelfbeschikkingsrecht van het Syrische volk en het respecteren van de Syrische soevereiniteit volgens het internationaal recht. Wij kanten ons tegen elke buitenlandse inmenging in de interne zaken van Syrië en steunen het democratische en politieke hervormingsproces van de Syrische regering. Wij wensen het behoud van Syrië als een multiculturele seculiere samenleving volgens de wil van het Syrische volk en veroordelen elke vorm van geweld en terrorisme.

Reacties

Een gedachte over “PERSBERICHT: Terreuraanslag tegen buitenlandse journalisten in Syrië

  1. Interessant is ook te lezen in de Knack avond-update via internet om te vernemen dat de heer Reynders (minister buitenlandse zaken) niet reageert op de terreur tegen de journalisten, onze minister praat enkel met de “oppositie”, heeft dus m.a.w. kant gekozen, en zit op de lijn Amerika-Israel. Hopelijk komt Rudy Vranckx met een ander beeld terug naar huis. Wie nu nog het regime alle schuld geeft is ofwel ziende blind of medeplichtig aan interventie, nietwaar Didier Reynders?

    Geplaatst door patrick | 12 januari 2012, 18:42

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: