Nieuws

Opstandelingen in Syrië beschadigen werelderfgoed


Het werk van gewapende rebellen in de Noord-Syrische stad Aleppo.

PRESS TV – 30 september 2012 – Opstandelingen in Syrië hebben een werelderfgoedsite beschadigd in de noordwestelijke stad Aleppo tijdens nog altijd voortdurende gevechten met het Syrische nationale leger.

Berichten hebben het over een enorme brand die honderden winkels vernietigde op de middeleeuwse markt in de oude stad van Aleppo, die als werelderfgoedsite erkend was door UNESCO.

De brand startte vrijdagavond bij hevige gevechten in de buurt. De historische site, ooit een grote toeristische trekpleister, werd het schouwtoneel van dagelijkse gevechten nadat de door het buitenland gesteunde opstandelingen zich twee maanden geleden naar de markt begaven.

Sommige van de mooiste plaatsen van het land inclusief eeuwenoude vestigingen zijn het slachtoffer geworden van de maandenlange onrust in Syrië

Ondertussen gaan de gevechten in vele delen van Aleppo gewoon door, op 355 kilometer (220 mijlen) ten noorden van Damascus. Syrische troepen hebben de opstandelingen zware verliezen toegebracht.

Het Syrische leger zegt dat er operaties worden uitgevoerd om de stad en de buitenwijken te zuiveren van gewapende groeperingen. Syrische troepen hebben het al-Amiriyeh district volledig vrij gemaakt van terroristen.

Regeringstroepen hebben ook opnieuw de controle over de straten van het Tal al-Zarazir district in Aleppo verworven.

Vele gewapende mannen werden gedood tijdens gevechten met Syrische soldaten in de wijken van Aleppo (Makasin Hanano, Lufti, Khan al-Asal en Firdous) op dezelfde dag.

Het is al sinds maart 2011 onrustig in Syrië.

De anti-Syrische westerse regimes hebben Bashar al-Assad opgeroepen om af te treden.

De Verenigde Staten hebben zonet aangekondigde dat ze 45 miljoen dollar bijkomende steun zullen verschaffen aan de opstandelingen die vechten tegen de Syrische overheid.

Damascus zegt dat de chaos in Syrië is opgezet door het buitenland en er zijn verslagen dat een zeer groot aantal van de gewapende militanten buitenlandse strijders zijn.

Bron: Press TV.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: