Nieuws

Aanval met projectielen met chemische lading door rebellen


Syria

Syrië.

ANNA NEWS – 27 april 2013 – Vandaag drongen soldaten van het Syrische nationale leger (SNL) in de voormiddag met een nieuw offensief dieper binnen in het grootstedelijke gebied Barzeh, een wijk met 50.000 inwoners in Damascus. Ze kwamen daarbij terecht in een spervuur van gewapende milities.

Als reactie op de strenge vervolging van terroristen gebruikten deze bommen met een onbekende verstikkende stof. Volgens rapporten gepubliceerd in informele locaties werden tien Syrische soldaten van het SNL naar het ziekenhuis gestuurd met typische symptomen van vergiftiging en klachten van beklemming op de luchtwegen. Informatie over fatale gevallen is er niet.

Daarnaast waren er vrijdagavond mortieraanvallen op de wijk Barzeh en de buitenwijken van Damascus zoals al-Barbarian en Dahiat al-Assad. In al-Barbarian vonden, als gevolg van de terreuraanslagen met mortiergranaten, drie burgers de dood. In Dahiat al-Assad waren er geen slachtoffers, maar wel materiële schade veroorzaakt aan woningen en auto’s.

Bron: ANNA News.

.

* Link:

Syria: Terrorists used projectiles filled with chemicals in Damascus

.

  • Volgens Press TV kwamen vrijdag vier burgers om het leven bij mortieraanvallen door het al-Nusra front op Damascus.

.

Rebellen vallen de wijk Barzeh met mortiergranaten aan.

.

BI2EftcCcAAiyw3

Hezbollah commandant op 26 april 2013 gedood in Damascus.

.

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Archief