Nieuws

Oorlogsreto​riek blijft aanhouden bij IKV Pax Christi


Report-says-Israel-talks-with-Syria-rebels

Rebellen in de oude stad van Aleppo. (Foto: FILE/UPI/Ahmad Deeb)

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 27 april 2013 – ‘Vredesorganisatie IKV Pax Christi’ kan je al lang geen ‘vredesorganisatie’ meer noemen die naam waardig. Een propagandainstrument voor gewapende rebellen en terroristen in Syrië des te meer.

Militair ingrijpen en no-fly-zone
 
Vredesorganisatie IKV Pax Christi‘ vindt dat een militair ingrijpen in Syrië mogelijk is, door bijvoorbeeld een no-fly-zone in te stellen.

De rebellen van het Vrije Syrische Leger, verantwoordelijk voor talrijke moorden, bloedbaden, ontvoeringen en bomaanslagen, zijn de boezemvrienden van Pax Chisti die dadelijk moeten worden voorzien van oorlogswapens om nog meer christenen en andere minderheden te verdrijven en Syrië etnisch te zuiveren. Dit nadat al 80.000 christenen voor het geweld van het Vrije Syrische Leger op de vlucht sloegen in de provincie Homs alleen. En nadat gewapende mannen deze week nog twee bisschoppen ontvoerden, die bemiddelden voor de vrijlating van twee ontvoerde priesters in Aleppo.

“Bewapen rebellen en terroristen”

En de oproepen van IKV Pax Christi tot wapenleveranties aan rebellen en terroristen via persberichten en gastblogs zijn helemaal te gek voor woorden:
 
“Het is de hoogste tijd dat het Vrije Syrische Leger van wapens wordt voorzien. (..) Met wapenleveranties kan echter niet worden volstaan. Het Vrije Syrische Leger heeft ook ondersteuning nodig op het gebied van training, logistieke middelen en inlichtingen.”
 
“Voor de bestrijding van het Syrische luchtwapen zijn vooral luchtdoelraketten nodig. Daarnaast is bij de rebellen behoefte aan antitankwapens. De instelling van een no-fly-zone zoals in Libië zou het Syrische luchtwapen vrijwel volledig kunnen neutraliseren. 
Daarvoor zijn wapenleveranties aan het Vrije Syrische Leger een vereiste.”
 
Malik Imran.

Reacties

2 gedachtes over “Oorlogsreto​riek blijft aanhouden bij IKV Pax Christi

  1. Reblogged this on oogenhand and commented:
    Opmerkelijk, maar niet voor wie links kent. Al in de Joegoslavië-oorlogen van twintig jaar geleden was het geweertje niet meer gebroken. Kto kogo? Wie tot wien? zoals Lenin zei.

    Geplaatst door oogenhand | 27 april 2013, 07:36
  2. Ik moest even kijken naar de datum van de blog en er staat wel degelijk “april 19, 2013”. Vreemd aangezien al langer bekend is dat het bont gezelschap gevormd door de VS, de (voormalige) koloniale Europese lidstaten, de GCC, Turkije en Israel “training (1), logistieke middelen (2) en inlichtingen (3)” verschaffen sinds het begin van het uitbreken van de “opstand” (in feite de door dit bont gezelschape gestuurde regimewissel) bekend was.

    De vraag rijst natuurlijk of personen als Jan Jaap van Oosterzee of Brigitte Herremans werkelijk moedwillig slecht zijn of simpelweg zo lui zijn dat ze zich beperken tot het lezen van dat vodje genaamd De Morgen en zo mogelijk nog luier door het verband te miskennen tussen het huidig seculiere Syrië en radicaal islamistische Belgische jongeren die naar ginder gaan om oorlog te voeren. Wat in Syrië kan, kan blijkbaar niet in Mali en wat in Mali kan, kan blijkbaar niet in Syrië.

    (1) http://www.informationclearinghouse.info/article31973.htm
    (2) http://www.wenatcheeworld.com/news/2012/jun/13/syrian-rebels-report-steady-supply-of-arms-say/
    (3) http://www.reuters.com/article/2012/08/19/us-syria-crisis-germany-idUSBRE87I06D20120819

    Geplaatst door Piet | 28 april 2013, 01:26

Plaats een reactie

Archief