Nieuws

Syrië: “Minstens 11.000 terroristen gedood de voorbije vier maanden”


20130523-102550_h483692

Vanuit hun eigen gegraven loopgraven nemen scherpschutters van het SNL rebellen onder vuur.

Raadgevers uit Frankrijk, Groot-Brittannië, België en Nederland gevat

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 24 mei 2013 – Volgens Syrian Perspective, een netwerk van vrijwilligers over heel Syrië dat verslag uitbrengt over de gebeurtenissen aldaar, werden de voorbije vier maanden minstens 11.000 terroristen gedood.

Het zou dus gaan om gemiddeld zo’n honderd rebellen en terroristen, die dagelijks in het door oorlog verscheurde land worden gedood door het Syrische nationale leger (SNL). Het werkelijke aantal zal nog hoger liggen omdat enkel rekening werd gehouden met informatie afkomstig van meerdere geloofwaardige bronnen.

Intussen groeit in Syrië het positieve zicht op het einde van de oorlog.

Al-Qusair: 70 % in regeringshanden

In de stad al-Qusair in Homs is het SNL begonnen met fase twee om de ‘ratten’ te verdelgen, die al maanden voor terreur zorgen tegen burgers. 70 % van de stad is reeds in regeringshanden en buitenlandse raadgevers uit Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Nederland, Qatar, Turkije en Saudi-Arabië werden door de militaire inlichtingendienst levend gevat volgens Syrian Perspective.

Pogingen om rebellen te bevrijden, die in al-Qusair in een hinderlaag vielen, mislukten volledig in Tal-Kalakh. Minstens 33 rebellen kwamen hierbij om het leven.

Al-Haydariyya en de steden al-Akaari en Tall al-Sirr werden inmiddels vrij van rebellen gemaakt.

68 rebellen gedood

Gisteren werden in al-Qusair 68 rebellen gedood. Daarnaast werden drugs, wapens en gestolen geneesmiddelen en materiaal uit ziekenhuizen in beslag genomen. Twintig van de gedode rebellen bevonden zich in Dhahr al-Qadheeb, ten zuiden van het voetbalveld van al-Qusair. Het ging om Fareed Jasaaraa, ‘Ali Zu’ayter, Muhammad Rajaa, Baassem Itneen (Var. Itnayn), Ma’an Jabrooni, Mahmoud al-Laffa, Talaal Ba’albaki, Saadeq Diyaab, Rafeeq Abu-Sayf, Muhammad al-Fasseeh, Ahmad Burhaaneddeen, Jamaal Homayssi, Karam Dhayfallah, Wasseem al-Mardhi en zes buitenlanders zonder papieren op zak. Daarnaast kon het SNL ook zeven bestelwagens vernietigen die waren volgepropt met munitie en lichte wapens.

In de noordelijke wijk, ten westen van de commerciële markt en ten noorden van het omgeving van het spoorwegstation, kon het SNL 43 rebellen doden waaronder ‘Aadel Wajdi, Sulaymaan Sulaymaan, Sameeh Al-Bayyaa’, Mahmoud Qaraawiyaa, Mubaarak Zaydaan, Zaaher Jabboor, Muhammad Qaaderi, Rafeeq Shamass, Muhammad Al-Raafi’i, ‘Abu Al-Lutf’ en Hammood Zeezu. De andere lichamen wachten nog op identificatie. Veertien rebellen werden gevangen genomen.

Duizend dollar per maand

57217

Door het SNL gevatte rebellen in al-Qusair.

Saudi-Arabië betaalde duizend Amerikaanse dollar per maand aan deze terroristen. Onder de opgepakte rebellen in al-Qusair bevonden zich aanhangers van Saad Hariri (Libanese Toekomstpartij) en Samir Geagea (Lebanese Forces). Ook werd Israëlische communicatie-apparatuur aangetroffen en vond het leger elektronische- en inlichtingenapparatuur uit Israël in een jeep. Iraanse deskundigen zullen deze apparatuur grondig onderzoeken.

Bermbommen

Honderden IED’s (bermbommen) werden aangetroffen in auto’s, huizen en straten in al-Qusair met als doel om een maximum aantal soldaten van het SNL te doden. De beste ingenieurs van het leger zijn echter betrokken om deze explosieven tijdig op te sporen.

320 kilometer tunnels

Volgens diverse bronnen aan Syrian Perspective werden 320 kilometer aan tunnels vernield in de stad al-Qusair.

32.000 nieuwe soldaten

Het SNL kan inmiddels 32.000 nieuwe soldaten inzetten, die een lange en degelijke opleiding kregen de voorbije maanden.  Zij zullen meehelpen om de provincie Homs vrij te houden van terroristen en rebellen.

Al-Dhab’ah

De regio van de militaire luchthaven van al-Dhab’ah is volledig onder controle van het SNL, dat met 1.200 manschappen daar actief is. Het was duidelijk dat Palestijnen met kennis van tunnelbouw in  Beiroet en Gaza verantwoordelijk waren voor de bouw van deze tunnels. Hun dialect werd ook vaak gehoord bij satellietcommunicatie met de buitenwereld.  Vele rebellen trachten in vrouwenkleren te vluchten uit de stad, maar het SNL grendelde de stad hermetisch af en voor hen is er geen uitweg.

Al-Rastan

In al-Rastan in Homs werden 53 rebellen gedood bij een aanval op drie schuilplaatsen van rebellen. De volledige stad werd daarmede volledig vrij van rebellen gemaakt. Opslagplaatsen met wapens werden in bezit genomen na informatie van burgers aan het SNL.

Infiltraties voorkomen

Twee infiltratiepogingen door rebellen van het Vrije Syrische Leger (VSL) werden een Waterloo voor het gespuis dat uit Libanon de Syrische grens overstak. Bij de infiltratie van Jibaal al-Burayj naar al-Qusair maakte het SNL een kerkhof voor talrijke auto’s, bestelwagens en motorfietsen en bijhorende 23 terroristen. Het SNL en de grenspolitie konden ook achttien rebellen naar de eeuwige jachtvelden sturen toen ze onderweg waren van Hasyaa’ naar al-Qusair.

Damascus

Nabij het rond punt van al-Manaascher in Damascus werd een veertig meter lange tunnel met wapens en drugs ontdekt. In Barza en op het platteland in de omgeving werden dertien ‘ratten’ gedood.

De steden al-Zamaniah en al-Qasemiah in Oost-Ghouta op het platteland van Damascus kwamen opnieuw in regeringshanden. Het SNL rukt inmiddels op naar de stad Shebaa.

Harastaa: C4-hoofdstad in de wereld

In Harastaa, nabij de snelweg naar Damascus werd een Mercedes met 700 kilogram aan C4-explosieven nabij de Daayaa Corporation in beslag genomen. Een andere wagen met 600 kilogram aan C4-explosieven werd nabij de Cherry Exhibition tot stilstand gebracht. De bestuurder werd opgepakt en zal het een en ander moeten uitleggen. Nabij een water bevoorradingseenheid in Harastaa werd ook een ton aan C-4 in beslag genomen.

Tientallen rebellen gedood in Idlib

In Idlib nabij Jisr al-Shughour kwamen zeven soldaten van het SNL om het leven toen een auto van een zelfmoordactivist ontplofte.

Bij talrijke operaties door het SNL op het platteland van Idlib kwamen tientallen rebellen om het leven. De stad Tal Salmoh in Idlib kwam  na de dood van dertig rebellen in regeringshanden.

Bijzondere Israëlische eenheden

Onbevestigde bronnen spraken deze week over vijf Israëlische soldaten die om het leven zouden zijn gekomen in het dorp Bir Ajam op de Golanhoogte. Volgens Fox News zouden bijzondere Israëlische eenheden nabij de grens in Syrië actief zijn om inlichtingen te verschaffen aan rebellen van het VSL.

Malik Imran.

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Archief