Nieuws

Granaat treft Vaticaanse ambassade in Damascus


BYThmG9CEAE8Tv4

De Vaticaanse ambassade in al-Maliki in Damascus vanmorgen, nadat deze werd geraakt door een mortiergranaat, die werd afgeschoten door rebellen.

KERKNET – BRUSSEL (Kipa-Apic) – 5 november 2013 – Vanmorgen was er even opschudding toen de pauselijke nuntiatuur in Damascus door een mortiergranaat werd geraakt. Daarbij werden de voorgevel en de derde verdieping met de slaapvertrekken van de nuntius, zijn secretaris en de drie inwonende zusters geraakt. Er vielen geen doden. De nuntius blijft op post, maar er komen extra veiligheidsmaatregelen om een herhaling van het incident te vermijden, zegt de kanselier van de nuntiatuur. “Het springtuig heeft aanzienlijke schade aangericht.”

De nuntiatuur is gelegen in Maliki, een regeringsgezinde wijk in de hoofdstad Damascus. Daar vonden in het verleden al verschillende zelfmoordaanslagen plaats. De pauselijke nuntius mgr. Mario Zenari is een van de weinige buitenlandse diplomatieke vertegenwoordigers in Syrië, die zijn post sinds het uitbreken van de oorlog nog niet heeft verlaten. De nuntiatuur werd doelbewust geviseerd. Die dag werd in de wijk geen enkel ander gebouw beschoten. Toch relativeert de nuntius het incident. Volgens hem zijn er de voorbije weken al een tiental springtuigen beland in het oude stadsgedeelte van Damascus, waaronder ook de Melkitische kathedraal en het klooster van de franciscanen.

Bron: Kerknet.

.

BYTVZHMCYAA_qsU

Het Palestijns vluchtelingenkamp van Yarmouk in Damascus na maanden van oorlogsgeweld.

.

BX7_zsCCAAAOUEN

Het kind Nancy Abd al-Khalek werd gedood toen rebellen de wijk Jaramana in Damascus op 31 oktober 2013 bestookten.

.

BX-ALe6CAAAlrPe

Syrische vrouwen in Damascus anno 2010.

.

BYD4eGqCMAEt7ao

Mahmoud Rifai, die volgens tegenstanders van de Syrische regering stierf in Darayya, op het platteland van Damascus, door een tekort aan geneesmiddelen en voedsel.

.

Malik Imran.

Reacties

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Archief