Nieuws

Irak: Groot-Brittannië levert wapens aan IS


.

Volgens Iraakse wetgever willen VS chaos in het land veroorzaken

INFOWARS.COM 24 februari 2015Volgens het Iraanse FARS nieuwsagentschap heeft het Iraakse leger twee Britse vliegtuigen neergeschoten waarmee wapens aan Islamitische Staat (IS) werden geleverd.

Het Nationale Veiligheids- en Defensiecomité van het Iraakse parlement heeft foto’s waarop de neergehaalde Britse vliegtuigen te zien zijn waarin wapens voor IS zaten”, aldus het hoofd van het comité Hakem al-Zameli volgens het Arabische informatiecentrum van de Islamitische Hoge Raad van Irak.

Buitenlandse en alternatieve media berichtten over het incident, maar de gevestigde media in de Verenigde Staten (VS) en Europa meldden er niets over.

Hakem al-Zameli, een senior Iraakse wetgever, voegde toe dat de huidige regering in Bagdad dagelijks informatie ontvangt van veiligheidstroepen in de provincie al-Anbar over vliegtuigen die vanuit de lucht wapens aan IS leveren.

Volgens hem willen de VS chaos in Irak creëren door IS te steunen.

Andere Iraakse wetgevers klagen over de situatie.

Wij hebben in de bevrijde delen van de regio al-Baqdadi wapens ontdekt die in de VS, Europa en Israël zijn gemaakt”, aldus het hoofd van de al-Anbar provinciale raad Khalaf Tarmouz op de website al-Ahad.

Volgens Tarmouz zijn er tevens wapens uit Europa en Israël in Ramadi gevonden.

De VS dropten wapens voor IS met de smoes dat ze niet weten waar IS zich bevindt en probeert met beschuldigingen de realiteit te verdraaien”, zegt hij.

In december meldden Iraanse staatsmedia dat het Amerikaanse leger per vliegtuig wapens dropte in gebieden die in handen waren van IS.

Infowars.com berichtte:

Irakese vrijwilligers die in Yathrib en Balad, in de Iraakse provincie Salahuddin, tegen IS strijden meldden de luchtdroppingen.

Irak beweert dat het aan de winnende hand is in de strijd om land terug te winnen van de terroristische groep.

In oktober vielen wapens die ogenschijnlijk willekeurig waren gedropt net buiten Kobani in Syrië in handen van IS.

In november meldden Iraakse veiligheidsbronnen dat de VS IS actief van wapens voorzien.

De Iraakse veiligheidsbronnen benadrukten dat de Amerikaanse legervliegtuigen meerdere hulppakketten hebben gedropt voor IS-terroristen om hen te helpen weerstand te bieden tegen het Iraakse leger en andere strijdkrachten”, aldus een van de berichten.

De VS leveren deze wapens alleen aan degenen die samenwerken met het Pentagon, wat erop wijst dat de VS een rol spelen in het bewapenen van IS.”

In juli berichtte Infowars.com over het grote aantal Amerikaanse wapens dat in handen is van IS.

Naast de legervoertuigen en handwapens, die al eerder buitgemaakt waren van het Iraakse leger, zijn nu tevens 50 155mm M-198 wapenbatterijen en 4.000 PKC machinegeweren van Amerikaanse bases gestolen.

De verwerving van geraffineerde wapens veranderde IS van een terroristische groep in een leger dat in staat is een conventionele oorlog in Irak en Syrië te voeren.

Kurt Nimmo.

Bron: Infowars.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: