Nieuws

“Dertig doden bij aanval op olie- en gasveld in Syrië”


5450b7cd6a2a5

Foto: Breaking News Network.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 30 oktober 2014 – Terroristen van de Islamitische Staat (IS) konden volgens een bevriende organisatie minstens dertig gewapende mannen doden die de Syrische regering genegen zijn. De slachtpartij vond plaats tijdens een aanval op een olie- en gasveld in Syrië.

Volgens het Syrische Waarnemingscentrum voor de Mensenrechten viel IS dinsdag Shaer in de provincie Homs aan. Een onbekend aantal jihadisten werden daarbij eveneens gedood, aldus Rami Abdel Rahman, de directeur van het Waarnemingscentrum, tegenover het persbureau AFP.

Oorlogsmisdaden IS

Bij een eerdere aanval door IS-terroristen op Shaer, in juli 2014, vielen 270 doden, waaronder soldaten van het Syrische nationale leger (SNL). De meesten onder hen werden gedood na gevangenneming.

IS viel eerder ook al olie- en gasvelden in Irak en Syrië aan om de strijd voor een islamitisch kalifaat te financieren.

Zware gevechten

Militaire bronnen melden het medium Breaking News Network dat zware gevechten tussen het SNL en terroristen van de IS voortduren op de berg Jabal al-Shaer op het platteland van Palmyra in Homs. IS tracht controle te verwerven over de olievelden 101, 102 en 103, evenals de Syriatel heuvel.

Volgens de militaire bronnen krijgt het SNL de steun van vrijwilligers van de nationale verdediging. Zij boekten daarbij terreinwinst tegenover de terroristen en konden een groot aantal van deze gewapende mannen doden tijdens recente gevechten.

.

B1I74xaIIAEQ8Fb

Een autobom van ‘gematigde rebellen’ veroorzaakte minstens één dode en dertig gewonden in Homs.

.

Bronnen:

The Daily Star.

Breaking News Network.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: