Nieuws

Syrische en Iraakse christenen pleiten voor wereldwijde steun


001

Gevluchte Iraakse Chaldeïsche christenen wonen een evenement bij over de verdeling van humanitaire hulp in een Chaldeïsch bisdom in Baabda, in het oosten van Beiroet in Libanon op dinsdag 17 maart 2015.

THE DAILY STAR (Associated Press) – BEIROET – 18 maart 2015 – Syrische en Iraakse christenen pleiten voor meer internationale hulp nadat ze gevlucht zijn voor een aanval van terroristen van de Islamitische Staat (IS).

Dinsdag spraken ze in twee kerken in de Libanese hoofdstad Beiroet, waar ze ook voedselpakketten en andere humanitaire hulp ontvingen van de non-profit organisatie Defense of Christians (IDC). De missie van IDC is het beschermen van christenen in het Midden-Oosten.

IS viel afgelopen maand een cluster van Assyrische christelijke dorpen aan in de provincie Hassake in Syrië, waarbij minstens 220 christenen werden ontvoerd. Duizenden christenen uit Irak en Syrië kwamen de afgelopen jaren naar Libanon nadat hen door IS de keuze werd gesteld om te vertrekken, gedood te worden of een traditionele ‘niet-moslim belasting’ te betalen.

Bovenop dit aantal vluchtten ongeveer 240 Assyrische christenen naar Libanon nadat hun dorpen werden ingenomen afgelopen maand.

Bron: The Daily Star.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: